Los bericht bekijken
  #365  
Oud 31 augustus 2009, 18:20
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArnoudBM Bekijk bericht
Maar er zijn toch meerdere kabelaars etc in Nederland? Ok, op dit moment is Ziggo de enige die CI+ doet, maar wat als het wat later is?
Abonnees van andere nederlandse kabelaars worden ook gedupeerd door de onder druk van Ziggo doorgevoerde wijzigingen in de firmware. Als een andere kabelaar niet de door Ziggo gebruikte implementatie van de LCN hanteert kan het zelfs zo zijn dat het toestel na een automatische scan de digitale kanalen in ogenschijnlijk willekeurige volgorde zet en dat de gebruiker die volgorde - die nergens op slaat - ook niet kan wijzigen. Dit heeft trouwens niets met CI+ an sich te maken. Bij andere Nederlandse kabelexploitanten (uitgezonderd UPC) blijft de AlphaCrypt gewoon werken in een CI+ toestel en wordt alleen de 'gewone' CI functionaliteit gebruikt.
Citaat:
En ik blijf ook nog steeds zitten met het probleem wat er moet gebeuren als ik mijn TV ooit weer verkoop, bijvoorbeeld aan iemand die bij UPC zit...
UPC is echt the least of your worries. UPC ondersteunt de ingebouwde DVB-C tuners in TV's sowieso niet (ongeacht of het toestel nu een CI of een CI+ slot heeft) en ziet ook geen reden om hierin verandering te brengen (tenzij ze bijvoorbeeld door wetgeving gedwongen zouden worden om andere dan de door hunzelf geleverde ontvangers te gaan ondersteunen).