Los bericht bekijken
  #8  
Oud 31 augustus 2009, 18:01
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Red face

De signaalsterktes en S/N waarden zien er eigenlijk zeer goed uit. Maar er is wel het rare verschijnsel van terugschakelen van het upload-modulatie-type.
Mixed TDMA-ATDMA, 64QAM zijn hier vaak gezien, liefst met een symbolrate van 5120 Sym/s. 32QAM en een symbolrate van 2560 Sym/s komen ook wel voor, maar 16QAM en vooral ook QPSK duidt op een upstream-probleem.

Maar je T3's zijn gewoon het resultaat van de normale kanaal-herverdeling 's nachts, dus de conclusie lijkt te zijn dat het probleem niet in de kabel-modem verbinding tussen modem en CMTS zit.

Maar ik verwijs je even naar dit artikel:
http://www.cable360.net/ct/data/CMTS...ted_14990.html

Het feit dat een "eenvoudige" spectrum analyser niet voldoende wordt geacht om dit type storingen te lijf te gaan (heeft iemand al eens een monteur met een "eenvoudige" spectrum analyser aan het werk gezien?), maar dat fase-ruis en niet-lineaire-vervorming alleen met specialistische apparatuur opgespoord kan worden (en dan zelfs kan afhangen van chipsets en hun levensduur) geeft een idee van de problemen die Ziggo op dit moment heeft met het door overnames bij elkaar geveegd en aan elkaar gehangen zootje apparatuur.

Ik weet dat het moeilijk is om medelijden te hebben met de helpdesk, maar stel jezelf eens voor achter een uitleesschermpje met alleen een aantal basis-waarden, zonder eenvoudige spectrum analyzer, zonder specialistische apparatuur, zonder enige kennis van al die apparaten zelfs van horen zeggen, en dan uitgekafferd door een boze klant, wanneer je probeert via een voorgedrukte checklist toch nog een fout van dit type te vinden.

Maar ik heb die oplossing dus helaas ook niet. Je zult bij jou de buurt in moeten gaan, en nagaan of het probleem vaker voor komt. En dan nog moet je met van alles rekening houden. Ik heb recentelijk een Arris modem gezien met afschuwelijke signaal en S/N waarden, terwijl een vervangend motorola-modem vrijwel ideale waarden liet zien......
Zoek dus bij jou in de buurt vooral naar andere Arris-gebruikers met het zelfde probleem en daarna op naar de helpdesk.

Maar vergeet voor je dat doet niet om nog even alle kabels goed te controleren en denk er aan dat dit modem heel raar kan doen met RF storingen (dus dect telefoons, mobiele telefoons, WIFI routers, draadloze alarminstallaties (stoppen ze ook altijd in de meterkast) allemaal liefst even helemaal uit en anders mistens 2 meter weg).

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.

Laatst gewijzigd door meesdroo; 31 augustus 2009 om 20:49