Los bericht bekijken
  #4  
Oud 31 augustus 2009, 15:32
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zigmund Bekijk bericht
Ik heb twee vragen:

1) Het verbruik van digitale ontvangers is erg hoog, niet één uitgezonderd. Hoe zit dit met de CI+-toestellen? Wat is het verbruik, heeft iemand een lijstje met alle toestellen en het verbruik en hoe verhoudt zich dat tot een 'normale' tv in combinatie met decoder cq alleen een 'normale' tv?
Het verbruik van een TV met ingebouwde DVB-C tuner is niet hoger dan dat van een vergelijkbaar toestel zonder zo'n tuner, dus tijdens het TV-kijken bespaar je dan in ieder geval de ca. 20 Watt die de decoder anders zou verbruiken.

In stand by is een toestel met ingebouwde DVB-C tuner ook zuiniger dan een oplossing met een losse decoder. De gecertificeerde decoders verstoken namelijk in stand by ook allemaal allemaal ettelijke Watts aan vermogen, terwijl een modern TV-toestel in stand by niet meer dan 0,2 of 0,3 Watt hoeft te verbruiken.
Citaat:
2) Hoe zit het met de uitwisselbaarheid van een CI+-toestel. Wordt deze bij aanschaf van bijvoorbeeld Digitenne waardeloos?
Nee. Alle CI+ toestellen hebben behalve een DVB-C ook een ingebouwde DVB-T tuner. Je kunt via KPN, online bij retailers, of in een Primafoonwinkel een zogeheten Digitenne starterskit kopen (prijs ca. 40 euro als je even zoekt). In de kit zitten een actieve antenne met kabel en voedingsadapter, een Conax CI module, en een smartcard. De Conax module met smartcard werkt gewoon in een CI+ slot van een CI+ TV.