Los bericht bekijken
  #5  
Oud 31 augustus 2009, 15:17
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Yussi Bekijk bericht
Ik heb beide receivers vergeleken en het klopt, Humax heeft betere beeldkwaliteit, maar de Samsung heeft een makkelijk menu en gebruik.
Tja, smaken verschillen, en ook de ervaringen die gebruikers hebben. Ik vind de beeldkwaliteit van de Humax iets te soft in vergelijking met de Samsung. Ook schuift bij gebruik van de RGB output het beeld van de Humax nogal wat naar boven toe en naar rechts toe op, hetgeen ertoe leidt dat zenderlogo's soms gedeeltelijk buiten beeld vallen. In opnamen die ik vanaf de Humax heb gemaakt is dat ook terug te zien, er zit dan in het beeldframe aan de onderzijde een zwarte strook. Aangezien ik de losse decoder toch eigenlijk alleen maar voor het maken van opnamen gebruik is dat bijzonder storend. Bij de Samsung is dit niet het geval.

De user interface van de Humax vind ik juist weer een stuk beter dan die van de Samsung, die er naar hedendaagse maatstaven ronduit primitief uitziet, om nog maar te zwijgen van de problemen die de Samsung heeft met het laden en tonen van de EPG data. Ook een door mij als zeer handig ervaren zoekfunctie in de EPG ontbreekt bij de Samsung. In gebruik is de Samsung inderdaad zeer eenvoudig, maar dat is eerder het gevolg van de primitieve en beperkte user interface dan dat het als een intrinsieke verdienste van het apparaat mag worden beschouwd.