Los bericht bekijken
  #3  
Oud 30 augustus 2009, 23:15
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robin4 Bekijk bericht
Ik wil binnen de kortste keren ziggo aanvragen, aangezien er in zuid-limburg vrij weinig keuze is, heb nou telfort maar wil sneller internet hebben en ook digitaal tv kunnen kijken.

Ik heb zelf pas een maand ofzo een Sony Bravia KDL-w5500 37 inch LCD tv. Nou zag ik in een ander topic op dit forum dat ziggo allerlei firmware updates installeerd. Ik ben hier niet zo van gechameerd en wil daarom ook me tv niet na de knoppen hebben. Ik heb inmiddels wel alle update functies van de tv uitgeschakeld.

Ben ik verplicht om een nieuwere firmware te installeren om ziggo met CI+ slot te kunnen gebruiken? Of kon dit al met de eerste firmware?

En doet ziggo nog steeds moedwillig de firmwares doordrukken ook als alles in de tv op uit staat?
Nee, u bent niet verplicht om nieuwere firmware te installeren. Het is uw tv en u bepaalt wat daarmee gebeurt. Het punt is wel dat de oudere versie van de firmware mogelijk niet goed samenwerkt met de Ziggo-CAM. Als u bij problemen bij de helpdesk van Ziggo aanklopt dan zullen ze standaard zeggen dat u uw firmware moet bijwerken omdat ze anders het probleem niet kunnen oplossen.

De updatefuncties op de TV uitzetten is inderdaad een oplossing om te voorkomen dat de TV de nieuwe firmware installeert. Let er wel op dat u al die opties uitzet. Er zijn eigenaren van Sony TV's die hebben ondervonden dat het uitschakelen van alleen de optie Auto Service Update niet voldoende is:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Sinds vanavond is er iets veranderd met op mijn sony tv met alphacrypt, de optie zenders sorteren bij digitale setup is niet meer beschikbaar en alle zenders worden nu op de zelfde voorkeuze kanalen doorgegeven als bij ziggo.
Helaas hebben een aantal Sony TV's de eigenschap om firmware zonder tussenkomst van de gebruiker te installeren mocht het beschikbaar komen. Dit is een tekortkoming van Sony.