Los bericht bekijken
  #18  
Oud 30 augustus 2009, 15:10
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Nee, het gebruik van CI+ staat volledig los van de mogelijkheid om encryptie aan te zetten op de bestaande PVR's. In het voormalige @Home netwerk staat CI+ al maanden actief.

Wat is hier nu ontwijkend aan ??
Mijn vraag had betrekking op een situatie zoals die, afgaande op mededelingen van Ziggo, in de nabije toekomst zal ontstaan, en niet op de situatie zoals die momenteel al zou bestaan in het voormalige @Home gebied.

Ziggo heeft aangegeven dat het niet meer mogelijk zal zijn om (niet-gecertificeerde) CI modules (in casu de AlphaCrypt CAM) te gebruiken in CI+ apparaten op het Ziggo netwerk zodra de door Ziggo gecertificeerde CI+ CAM's in voldoende mate verkrijgbaar zullen zijn.

Dit houdt in dat Ziggo voornemens is op korte termijn het gebruik van de gecertificeerde CI+ CAMs in CI+ apparatuur op het Ziggo netwerk af te gaan dwingen door de enhanced content protection in te schakelen op alle kanalen waarop encryptie van toepassing is.

Mijn vraag was of deze voorgenomen verandering ertoe zal leiden dat de bestaande gecertificeerde (en nog te certificeren) PVRs content versleuteld zullen gaan opnemen. En deze vraag is nog steeds niet beantwoord.