Los bericht bekijken
  #15  
Oud 30 augustus 2009, 11:50
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Zal het afdwingen door Ziggo van het gebruik van CI+ CAM's in CI+ apparatuur ertoe leiden dat gecertificeerde PVR's op het Ziggo netwerk content versleuteld gaan opnemen?
Ziggo heeft via medewerkers en woordvoerders beweerd dat zij door alle "content providers", lekker vaag begrip, worden gedwongen om de CI+ beperkingen te activeren op alle kanalen zodat het niet mogelijk is om de combinaties van standaard DVB CI en CI+ te gebruiken. Daarmee probeert Ziggo zoals gebruikelijk de verantwoordelijkheid hun beleid af te schuiven op andere partijen. Ziggo wil als het ware best klantvriendelijk zijn, maar zou door de "content providers" niet anders kunnen.

Er zijn diverse redenen aan te voeren waarom dit een drogreden is van de kant van Ziggo:
  • Bij Caiway wordt het basispakket van 60 TV kanalen zonder encryptie, dus FTA (ofwel FTC), doorgegeven zodat die door ieder apparaat met een DVB-C tuner kunnen worden weergegeven zonder CAM en/of smartcard. Opmerkelijk dat Caiway dan niet allang voor de rechter is gedaagd door die "content providers" om te eisen dat Caiway op zijn minst de encryptie gaat aanzetten als diezelfde "content providers" van Ziggo eisen dat Ziggo ook nog eens een keer de dergelijke extra CI+ beperkingen aanzetten terwijl het signaal van Ziggo op nagenoeg alle kanalen al van encryptie is voorzien;
  • Dezelfde "content providers" leveren ook aan andere type digitale TV providers zoals Digitenne van KPN en CanalDigitaal die beiden hun eigen standaard DVB CI CAM op de markt brengen. CanalDigitaal heeft onlangs nog een smartcard wissel doorgevoerd waarbij hun eigen standaard DVB CI CAM niet tegelijkertijd is vervangen door een CI+ CAM, terwijl CanalDigitaal toch echt wel zou moeten weten dat CI+ bestaat als ze over de invoering daarvan continu onder druk worden gezet door alle "content providers" die ook Ziggo zo onder druk zetten. Vreemd genoeg hebben dergelijke digitale TV providers die hun klanten voorzien van de standaard DVB CI CAM nog steeds TV kanalen om door te geven en ook in dit geval lees ik niets over rechtzaken tegen deze digitale TV providers door de "content providers";
  • De Video On Demand content van de "content providers" waar Ziggo zelf direct afspraken mee maakt over de toe te passen beveiligingen is in principe alleen te bestellen en weer te geven met speciale door Ziggo ontwikkelde ontvangers die moet aansluiten op de achterliggende systemen en daarvoor moet beschikken over middleware en een door Ziggo gekozen retourkanaal mogelijkheid. Dergelijke ontvangers zijn niet buiten Ziggo om door fabrikanten te ontwikkelen en zullen dus niet met standaard DVB CI slot of een CI+ slot op de markt worden gebracht zodat ze bij meerdere digitale TV providers te gebruiken zijn. Deze groep van content providers hoeft Ziggo dus ook niet onder druk te zetten om de CI+ beperkingen aan te zetten op alle digitale kanalen want dat is andere content dan de Video On Demand content. Die Video On Demand content gaat overigens zonder encryptie, dus FTA (ofwel FTC), over de kabel. Het lijkt mij dan sterk dat dergelijke Video On Demand "content providers" gaan eisen dat Ziggo extra CI+ beperkingen op de digitale TV kanalen gaan activeren terwijl hun content gewoon onbeschermd wordt verstuurd. Ze hebben wel iets anders om zich druk over te maken lijkt mij.

Stel dat de "content providers" waar Ziggo het over heeft inderdaad allemaal direct bij Ziggo de eis hebben neergelegd om de CI+ beperkingen te activeren toen ze hoorden dat Ziggo met een CI+ CAM kwam. Dan kom je ook als "content provider" direct met de eis dat het is afgelopen met het maken van opnames zonder encryptie met de door Ziggo "gecertificeerde" PVR om verspreiding van hun content tegen te gaan. Waarom zou je immers als "content provider" de achterdeur laten barricaderen terwijl de voordeur wagenwijd open staat?

Het is daarom volgens mij gewoon Ziggo zelf die bezig is met klantonvriendelijk maatregelen om zo de klanten te dwingen alleen door hen "gecertificeerde" CI+ apparatuur of "gecertificeerde" buggy kabel ontvangers te gebruiken. CI+ brengt ze dit soort dwangmiddelen, dus past Ziggo die onmiddelijk toe om apparatuur die ze niet willen hebben buiten te sluiten. Als Ziggo werkelijk zo begaan is met het lot van die "content providers", waarom blokkeren ze dan ook niet al het IP verkeer dat te maken heeft met het downloaden van copyright materiaal van het Internet? Sterker nog, Ziggo biedt zelf een nieuwsgroepen dienst aan waar dergelijke content gewoon aanwezig is en het verhogen van download snelheden hebben de klanten ook niet nodig om een beetje te browsen over het Internet. Die hogere snelheden zijn vooral handig voor het downloaden van de grote bestanden van het HD materiaal.