Los bericht bekijken
  #14  
Oud 30 augustus 2009, 09:47
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Ik heb diezelfde vraag ook al opgeworpen, hier. Het zoals gebruikelijk enigszins ontwijkende antwoord van anoniem was:

Het gebruik van CI+ staat volledig los van de mogelijkheid om encryptie aan te zetten op de bestaande PVR's. In het voormalige @Home netwerk staat CI+ al maanden actief.

Anoniem probeert zijn antwoord dus te onderbouwen met de bewering dat CI+ al maanden 'actief' zou zijn in het voormalige @Home gebied, terwijl zoals bekend ook daar de huidige gecertificeerde PVR's alles zonder encryptie opnemen. Daarmee lijkt hij te willen impliceren dat de introductie van CI+ an sich geen gevolgen zal hebben voor het onversleuteld opnemen van programma's met de huidige (en toekomstige) gecertificeerde PVR's.

Toch klopt hier iets niet. Zoals bekend werkt de AlphaCrypt momenteel nog altijd normaal in een CI+ slot, en wel in het gehele Ziggo gebied. Het kan dus simpelweg niet zo zijn dat het door Ziggo voorgenomen beleid om het gebruik van de Ziggo-gecertificeerde CI+ CAM af te gaan dwingen in CI+ apparatuur al 'maanden' van kracht zou zijn in het voormalige @Home gebied. En zodoende heeft hij mijn oorspronkelijke vraag effectief niet beantwoord, namelijk:

Zal het afdwingen door Ziggo van het gebruik van CI+ CAM's in CI+ apparatuur ertoe leiden dat gecertificeerde PVR's op het Ziggo netwerk content versleuteld gaan opnemen?
Anoniem draait wel vaker om de kern van de vraag heen.
Waarom CI+ als je goedgekeurde PVR helemaal open staat?
Welke contentproviders eisen betere beveiliging?
Waarom alleen Ziggo en waarom in hemelsnaam als eerste ter wereld met CI+ gaan beginnen?