Los bericht bekijken
  #1  
Oud 30 augustus 2009, 08:47
RonS's schermafbeelding
RonS RonS is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 mei 2009
Locatie: Oosterhout
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Humax 5100
Berichten: 15
Standaard Netwerkkaart op half-duplex volgens monteur

Had via een klachtenformulier van Ziggo een klacht ingediend omdat ik de snelheden bij lange na niet haal. Upload is goed, Download haal ik de helft van wat hoort. ( 25 / 26 i.p.v. de 50 Mb )
Werd ik na een dag al teruggebeld. Dat was dan wel weer netjes. Hij had e.e.a. nagemeten, zei 'ie, en volgens hem stond m'n netwerkkaart op half duplex, i.p.v. full-duplex.
Heb 'm verteld dat ik vanaf meerdere PC's getest had, verschillende systemen ( Vista / XP ) bedraad, draadloos, via Sitecom Router, rechtstreeks op modem, verzin het maar.
Kan dit verhaal kloppen ? Als ik m'n instellingen zo bekijk staat alles op elke pc gewoon op full-duplex. Ik ga d'r vanuit dat 't modem ( Arris ) gewoon okee is, zoals 'ie is toegestuurd. Geen instellingen veranderd. En zoals gezegd; ik heb ook zonder router getest. PC rechtsreeks op modem. Biedt geen verbetering. Heeft het zin om te bellen om een monteur langs te laten komen ? Voor de zekerheid heb ik trouwens nog steeds m'n oude Motorola modem nog niet teruggestuurd. Gaan ze daar moeilijk over doen ? Als m'n snelheden niet echt verbeteren kan ik de boel beter laten downgraden. Scheelt weer geld. Ben er nu niks op vooruit gegaan.

Groeten,

Ron