Los bericht bekijken
  #13  
Oud 30 augustus 2009, 05:38
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Het zal mij dan benieuwen of de introductie van de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM dan ook direct het einde betekent van opnames zonder encryptie op de HDD van PVR's en de mogelijkheid om dergelijke opnames via een USB en/of ethernet aansluiting van de HDD te halen. Het is immers nogal tegenstrijdig als aan de ene kant de mogelijke extra CI+ beperkingen op alle kanalen voor de klanten worden ingeschakeld, terwijl de klanten aan de andere kant gewoon de content kan copiëren vanaf de HDD van de door Ziggo "gecertificeerde" PVR's.
Ik heb diezelfde vraag ook al opgeworpen, hier. Het zoals gebruikelijk enigszins ontwijkende antwoord van anoniem was:

Het gebruik van CI+ staat volledig los van de mogelijkheid om encryptie aan te zetten op de bestaande PVR's. In het voormalige @Home netwerk staat CI+ al maanden actief.

Anoniem probeert zijn antwoord dus te onderbouwen met de bewering dat CI+ al maanden 'actief' zou zijn in het voormalige @Home gebied, terwijl zoals bekend ook daar de huidige gecertificeerde PVR's alles zonder encryptie opnemen. Daarmee lijkt hij te willen impliceren dat de introductie van CI+ an sich geen gevolgen zal hebben voor het onversleuteld opnemen van programma's met de huidige (en toekomstige) gecertificeerde PVR's.

Toch klopt hier iets niet. Zoals bekend werkt de AlphaCrypt momenteel nog altijd normaal in een CI+ slot, en wel in het gehele Ziggo gebied. Het kan dus simpelweg niet zo zijn dat het door Ziggo voorgenomen beleid om het gebruik van de Ziggo-gecertificeerde CI+ CAM af te gaan dwingen in CI+ apparatuur al 'maanden' van kracht zou zijn in het voormalige @Home gebied. En zodoende heeft hij mijn oorspronkelijke vraag effectief niet beantwoord, namelijk:

Zal het afdwingen door Ziggo van het gebruik van CI+ CAM's in CI+ apparatuur ertoe leiden dat gecertificeerde PVR's op het Ziggo netwerk content versleuteld gaan opnemen?