Los bericht bekijken
  #65  
Oud 29 augustus 2009, 22:21
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rn.mast@zonnet.nl Bekijk bericht
Ik herinner mij ergens een uitspraak van een Ziggo Official dat actieve blokkering niet aan de orde is, maar dat de werking over enkele jaren niet meer gegarandeerd kan worden. Mogelijk hangt dat samen met de levensduur van de nu ondersteunde losse decoders.
De werking van de Alphacrypt is nooit gegarandeerd omdat deze CAM nooit officiëel ondersteund is. Als Ziggo de mogelijkheid krijgt om de Alphacrypt te blokkeren dan zullen ze het niet nalaten.

In feite doen ze het nu al. Op korte termijn zal de Alphacrypt worden geweigerd bij elk CI+ systeem in het Ziggo netwerk. Aangezien nieuwe TV's meer en meer de CI+ standaard gaan ondersteunen, zullen er dus steeds minder TV's in het netwerk zijn die de Alphacrypt kunnen gebruiken. Op deze manier wordt de Alphacrypt langzaam maar zeker uitgeroeid.

Ziggo officials kunnen hier bij hoog en laag beweren dat ze de Alphacrypt niet actief blokkeren. Hun acties bewijzen het tegendeel. En ik zeg u dit: de enige reden waarom die Alphacrypt het vooralsnog op oude systemen blijft doen is omdat men op dit moment niet de mogelijkheid heeft om de Alphacrypt te blokkeren zonder dat daar ook bepaalde externe decoders last van krijgen.

Op zich is het logisch dat Ziggo de Alphacrypt in CI+ systemen gelijk blokkeert. CI+ CAMS zouden veel minder goed inburgeren als de Alphacrypt het gewoon blijft doen. Zeg nu zelf: welke CAM zou u nemen als u de keuze zou hebben en zou weten dat Ziggo geen stappen tegen de Alphacrypt gaat ondernemen? Ik vermoed dat u niet zit te wachten op al die extragratis beperkingen die CI+ bij u in de huiskamer brengt...

Ik ben het met u eens dat het voor CI+ nu of nooit is. Daarom probeert Ziggo het ook zo snel mogelijk bij iedereen door de strot te duwen. Hoe sneller die ellendige Alphacrypt uit het netwerk verbannen is, hoe vrolijker de contentproviders zullen zijn.[/sarcasme]