Los bericht bekijken
  #12  
Oud 29 augustus 2009, 21:31
SLH's schermafbeelding
SLH SLH is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2009
Locatie: Oosterhout
Ziggo Internet: Alles-in-een plus / Moterola
DTV: Humax
Berichten: 8
Standaard

Helaas schiet mijn technische kennis tekort wat betreft Internetaansluitingen en mogelijke redenen dát de verbinding wegvalt. Toch wil ik hier een mogelijke oorzaak plaatsen waar ik zelf een maand last van heb gehad.

Bij de telefonische helpdesk bleek dat ik bovengemiddeld veel last had van time-outs (wat dat ook moge betekenen, misschien dat iemand anders dat uit kan leggen). Ongeveer 4 á 5 uur per dag heb ik hierdoor zonder Internet en telefonie gezeten. Het heeft wat (een beetje zwakjes uitgedrukt) moeite gekost, maar na een maand is er iemand van de technische ondersteuning langsgeweest.

Het bleek dat er een half miljoen aan "uncorrectable codewords" opgeslagen waren in een buffer, waardoor er steeds langdurig uitval was van Internet. De aansluiting werd opnieuw aangesloten (hij was door Ziggo geďnstalleerd) en ook buiten in de wijkcentrale (ongeveer 10 meter bij mij vandaan, dus ik heb het kunnen zien) is de aansluiting vervangen.

Ik heb geen idee hoe vaak dit voor komt en of het hierbij de reden van uitval is, maar het zou misschien wel goed zijn dat hier naar gekeken werd.


Succes!

Sweetlikehoney