Los bericht bekijken
  #74  
Oud 29 augustus 2009, 18:28
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Die draadloze snelheids-afname is helemaal niet zo logisch.
Het enige dat verandert is is immers de snelheid waarmee via het WAN interface de data binnenkomt (en weggaat), en dat alleen nog maar wanneer je gigabit snelheden aan kunt. Wanneer je gewoon 100Mbit/s verbonden bent is alles gelijk. Dat bewijst ook al het feit dat je bedraad geen probleem hebt.

Er zijn m.i. twee mogelijke oorzaken die je probleem zouden kunnen zijn.

1. Er is een mismatch tussen Arris Gigabyte RJ45 en router RJ45. Daardoor heeft de router het zo druk met recoveren (wat overigens voldoende goed lukt om niet ten koste van de bedrade snelheid te gaan), dat er voor wireless onvoldoende CPU power overblijft. Ikzelf heb hier mijn bedenkingen bij, maar ik meld het voor de volledigheid.

2. Het Arris-modem is (bekend) gevoelig voor RF storingen. Maar wat er (te) makkelijk in kan kan er meestal ook makkelijk uit. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat het Arris-modem omgeven is door vrij stevige eigen stoorvelden. Die stoorvelden kunnen een in de buurt staande WiFi aardig hinderen (niet de signaalsterkte; die blijft gelijk of wordt zelfs sterker, maar de S/N en dus recovery/retry/malformed/collision). Zorg er dus allereerst voor dat je WiFi een flink eind uit de buurt van je modem komt.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.