Discussie: Klacht: Opnamen mislukken
Los bericht bekijken
  #434  
Oud 29 augustus 2009, 13:26
ufo's schermafbeelding
ufo ufo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2009
Locatie: maarssen
Ziggo Internet: z1
DTV: HUMAX IRHD-5000C
Berichten: 20
Standaard

Ik heb een kennis die werkzaam is als techneut bij een high end importeur van enkele exotische merken en enkele vragen voorgelegd.
Waaronder de E19 en de Green screen.

Als het gaat om de E 19 melding waardoor vele opnames mislukken en de ogenschijnlijke oplossing eerst een blokje Ned.1 (niet encrypted) en dan pas de gewenste opname (encrypted) vindt hij niet logisch want hij veronderstelt als je de begintijd met 10 minuten vervroegd dan mag dit geen enkele invloed hebben want bij de start moet de Humax direkt de gewenste sleutel(s) ophalen, mag niet uitmaken welk kanaal de Humax staat.
Het E 19 probleem heeft vaak te maken met het signaal wat binnenkomt (Ziggo dus) daar is hij heel stellig in.
Encrypted files zijn fiks versleuteld en bij de overdracht kan er heel veel mis gaan waardoor de humax zegt laat maar hier kan ik niets mee,maar ook de chips in de Humax kunnen een bron van ergernis zijn waardoor er storingen kunnen optreden met hetzelfde resultaat meestal is dit op te lossen met het herschrijven van de software in lekentaal de humax moet automatisch worden gereset en het opnieuw proberen, hij verwacht dat dat nog niet is gedaan.
Dit soort apparaten worden veels te snel op de markt gebracht maar de consument vreet het altijd want velen willen die gadgets hebben zelfs met de kinderziekten.

Ik vertelde hem dat als de Humax in de Stand Bye mode staan hij iets update en vertelde hem dat enkelen veronderstellen dat er sleutels worden verzonden.
Hij vond dat niet logisch om dat eens in de zoveel tijd te doen want juist dan krijg je problemen.
Hij veronderstelt dat er enkel EPG wordt bijgewerkt.

Green screen is een bekend probleem heeft veel oorzaken is niet zomaar op te lossen.
In het meest beroerde geval kan de Chip vd Plasma/Lcd er niet mee overweg en moet dit worden aangepast.
Een software update kan ook wonderen verrichten maar dat zit juist de crux heel veel merken hebben de TD uitbesteedt en die hebben absoluut geen Know how om dit op te lossen.

Als oplossing voor alle problemen.
De Humax altijd aanlaten dan ontvangt hij altijd de sleutels zelfs al staat die maandenlang op een bepaalde zender dat kan niet anders.
Heb je soms/vaak last van green screen dan is aanlaten ook de oplossing.
Zijn redenatie:is alles goed, inkomend signaal de overdracht etc. waarom zal je dit apparaat dan aan uit zetten als je van te voren weet dat je dit soort problemen kan krijgen?
Dat het een paar tientjes per jaar extra kost noemt hij een onzin want de meeste mensen hebben een Plasma of Lcd die ietsje meer verbruiken dan de Humax.
Milieu overweging is ook een drogreden want bijna iedereen gaat op vakantie met het vliegtuig dan is de Humax echt niet de redding van de aarde.