Los bericht bekijken
  #58  
Oud 29 augustus 2009, 13:12
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maruyama Bekijk bericht
Ik weet niet hoe je aan die info komt/
Alphacrypt werkt nu wel gewoon in bv een 37pfl8404. Op got staan hier berichten genoeg over.
Of begrijp ik u nu niet helemaal
Ik denk het laatste. Bij digitale televisie kunnen naast het gewone beeld allerlei extra gegevens verzonden worden. Voor CI+ zijn er een aantal specifieke instructies.

Als deze instructies in een oudere TV aankomen, dan worden die genegeerd. Zulke TV's kennen geen CI+ instructies en weten niet wat ze er mee aanmoeten. Een CI+ televisie zal wel reageren op die instructies. Dat moet omdat de TV anders niet compatible met CI+ is.

De CI+ specificatie is in principe backward compatible met de oude CI CAMS. Je kunt gewoon een CI CAM zoals de Alphacrypt in je TV schuiven en de TV kan ermee overweg. Echter, de TV zal zich zelf altijd aan de CI+ specificatie houden en de CI+ specifieke instructies opvolgen.

Laat nu een van de instructies uit de CI+ specificatie zijn dat de TV de opdracht krijgt om het kanaal alleen weer te geven als er een CI+ CAM in het slot zit. De TV, die zich netjes aan de specificatie houdt, zal checken of er inderdaad een CI+ CAM aanwezig is. Zo niet, dan wordt het kanaal niet weergegeven.

Waarom werkt de Alphacrypt dan gewoon op dit moment? De instructie om dat te weigeren wordt nog niet meegezonden. Ziggo heeft echter officieel aangegeven dat ze wel voornemens zijn om de Alphacrypt in CI+ televisies te gaan blokkeren. Ik herhaal de reden nog maar eens: "om verwarring in de toekomst te voorkomen" (lees: gewoon omdat het kan).

Ik denk dat ze het liefst de Alphacrypt ook in gewone CI televisies hadden willen weren. Dat is echter niet zo makkelijk. In tegenstelling tot een CI+ televisie, reageert een CI televisie niet op CI+ specifieke signalen. De eenvoudige truc die ze voor CI+ televisies kunnen toepassen werkt niet voor CI televisies.

Er zijn ongetwijfeld andere trucs maar het is niet uit te sluiten dat daardoor bepaalde settop boxen ook niet langer werken. Dat kunnen ze zelfs bij Ziggo niet maken. Op dit moment wordt de Alphacrypt dan ook niet actief geblokkeerd op oudere TV's.

Ik ben er wel van overtuigd dat ze op dit moment bezig zijn om een manier uit te knobbelen om de Alphacrypt in de toekomst alsnog te blokkeren. Ze moeten wel want anders maken ze zichzelf ongeloofwaardig. Dat hele gedoe rond de introductie van CI+ is immers gekomen omdat de contentproviders betere beveiliging zouden eisen dan CI kan bieden. Als de Alphacrypt gewoon zal blijven werken dan is dat argument niet geloofwaardig meer. Wie zou dan nog een CI+ CAM willen accepteren? Voor de klanten biedt CI+ geen enkel voordeel. De enige reden dat mensen ermee akkoord gaan is de onzekerheid over de werking van de Alphacrypt. Een knap gebruik van je machtspositie zou ik willen zeggen...