Los bericht bekijken
  #192  
Oud 28 augustus 2009, 21:02
sokolum's schermafbeelding
sokolum sokolum is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 april 2009
Locatie: Online&Ziggo
Berichten: 71
Standaard Connectie problemen met de ARRIS modem

Sinds dat ik mijn Arris modem heb gekregen voor mijn snellere internet verbinding, kreeg ik regel matig last van korte time-outs. De problemen werden steeds erger en op den duur zelf uren lang geen internet meer.
Afgelopen week is op verzoek van Ziggo de coax aansluitpunt thuis vervangen, mocht ook niet helpen.

Vandaag kreeg ik te horen dat het nu om een bekend probleem gaat, ze zijn ermee bezig en ze wachten nu op een nieuwe firmware.

Er is dus een probleem met de Arris modem en wanneer je denkt dat het aan je router ligt, je kabels of wat dan ook, dan weet je het nu dat dit niet zo is.

Verder is de Arris modem bij een storings onderzoek niet gemakkelijk, ze is een bitch van een ding. Ook de field engineer die langs kwam gebruikte de 192.168.100.1 adres om na te gaan wat er aan de handt was. Maar ja, wanneer de modem een publiek IP adres krijgt uitgedeeld, dan kan je je onderzoek niet meer voorzetten, Arris reageert dan niet meer op de 192.168.100.1. Ook zijn collega vanuit Ziggo kon niet naar de Modem kijken, hij zag hem niet, wat juist het probleem is. De Arris is ook voor Ziggo engineers een koppijn apparaat.

Vandaag heb ik mijn Motorola terug gezet, de modem was GELUKKIG nog terug gestuurd. Na een belletje met support hebben ze de moden weer geactiveerd. 3 minuten werk. Ik blij, zij blij. De verbinding met de Motorola werkt gewoon goed.