Discussie: Vraag: Aansluiting via JVC
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 28 augustus 2009, 15:14
Raven132006's schermafbeelding
Raven132006 Raven132006 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 augustus 2009
Locatie: wouw - home
Berichten: 2
Standaard Aansluiting via JVC

Hallo,

Sinds twee dagen deze Cisco in bezit en tot dusver geen problemen gehad, misschien bij wat verdere "studie", hoop het niet ;-)

Allereerst heb ik de meegeleverde HDMI & COAX kabels vervangen door een wat beter merk, omdat veel problemen met beeld en geluid 9 vd 10x in de bekabeling zit., het beeld ziet er goed uit op de Samsung LCD (42 inch).

Ik heb nu eigenlijk een vraag ivm geluid. Aangezien ik geen digitale cinema set heb, maar een oud beestje van JVC (TH-5S) van 4 jaar oud ongeveer. Wil toch graag een beetje goed geluid bij deze decoder, maar nu ff geen middelen om ook nog nieuwe goede cinema set te kopen. Momenteel staat de cinema set rechtstreeks aangesloten op de TV met een scart, vervolgens een HDMI kabel van decoder naar TV, zodat het geluid over de cinema set gaat. Nu las ik dat spdif een alternatief is om een optisch 5.1 geluid te creeren.

Heb vanmorgen zo'n kabel gekocht en deze speelt nu inderdaad ook over de boxen van de cinema via source: Aux digital op mijn setje.

Een aantal vraagjes aan jullie:
- je kunt de surround type bij JVC verschillend instellen zoals Auto Surround, PLDII movie, All Ch set, etc etc....welke moet ik nu gebruiken ? Bij een DVD afspalen zie je dat in het schermje van de JVC dat de film 5.1 is (door het aantal lampjes die branden) dus zet ik deze dus op Auto Surround instelling, zodat ik 5.1 heb. Hoe werkt nu precies met zo'n spdif ?
merk nu niet echt een verschil volgens mij....
- Nav bovenstaande aansluiting en nu daarbij de spdif van decoder naar de jvc set, moet ik dan nog iets anders veranderen aan de bekabeling, scart moet blijven zitten neem ik aan ?
- Moet ik nog andere instellingen wijzigen bij de decoder ?

Hoop dat jullie mij iets verder op weg kunnen helpen...andere suggestie zijn uiteraard van harte welkom!

Thx