Los bericht bekijken
  #17  
Oud 27 augustus 2009, 22:49
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.459
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dingetje Bekijk bericht
Yep. Zonder de -f optie gaat de mail eruit via het locale domein van de server, en dat wordt geweigerd door ziggo's mail server met deze melding:

hmmm... nu ik dat zo eens teruglees zou dat best wel eens een misconfiguratie van mijn mail server kunnen zijn. De user root zou via de alias op postmaster moeten komen, maar dat gaat ergens fout. Via localhost werkt het wel, maar vanaf "buiten" blijkbaar niet.
Je moet in elk geval zeker weten dat het 'aan' adres en het 'van' adres geldig zijn en bestaan. Staat er letterlijk root@mijn.domein ?? Of bedoel je dat er root@ het domein wat jij gebruikt staat ??

De mailserver controleert (spambeveiliging) namelijk tegenwoordig al tijdens het verzenden van de mail door jou of afzenderadres echt bestaat door contact te maken met de mailserver die bij het adres hoort en op te vragen of de mailbox werkt en mail accepteert. Als die mailserver (=jouw mailserver in dit geval) dus meldt dat het adres niet bestaat wordt de mail niet verzonden. In jouw geval komt er dus een melding dat user 'root' niet bestaat en gaat je mail niet de deur uit.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....