Los bericht bekijken
  #1  
Oud 27 augustus 2009, 20:25
sietske's schermafbeelding
sietske sietske is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 maart 2009
Locatie: castricum
Berichten: 1
Standaard Verbindingsproblemen met draadloze linksys wrt54g

Ik meld dit probleem met oplossing zodat wellicht anderen hier wat aan hebben.

Ik had het volgende probleem:

Ik heb de draadloze router wrt54g al een jaar en nooit problemen gehad. Na terugkomst van vakantie 2 weken geleden heb ik slechts ong. 10 min internet via de router en dan wordt de verbinding verbroken. Het netwerk komt met de melding 'er kan geen verbinding met de externe host dns-server (212.54.40.25).. Gepingd maar geen antwoord"
Ik heb wel verbinding via vaste netwerkkabel.

Dit is de oplossing die ik uiteindelijk van linksys heb gekregen:

Uw provider registreert het zogenaamde MAC-adres van uw pc. Hiermee bepalen zij welk apparaat internet krijgt, en welk niet. U kunt deze controle omzeilen: Als u een werkende verbinding heeft op 1 pc, kan u het MAC-adres van deze pc in de router overnemen. Uw provider zal dan niet merken dat u een router heeft geplaatst.

1) Verbind de nieuwe router direct met een kabel aan de pc die al Internet heeft. (Laat een eventuele kabel tussen onze router en uw modem voorlopig los. Ik begreep dit niet echt. Ik heb de router aangesloten zoals bij eerste ingebruikname, nl. de ethernetkabel naar de internetport van de router, en poort 1 van de router naar mijn laptop
2) Log in op uw Linksys-apparaat via http://192.168.1.1
Normaal laat u de gebruikersnaam leeg en kiest u bij het wachtwoord "admin". Ik heb gewoon met eigen gebruikernaam en password ingelogd
In het geval u problemen heeft met inloggen reset u eerst de nieuwe router: steek een pen achter in het reset-gaatje totdat het powerlampje verkleurt of gaat knipperen.

Na inloggen ziet u bovenin (setup) "Mac address clone". Klik dit aan.
Klik daarna achtereenvolgens op "enable", "clone mac", en "save settings".
Haal hierna uw router van de stroom, verbind deze met uw modem, en sluit de stroom weer aan. U zou nu online moeten zijn.

Tevens kan ik u mededelen dat dit fenomeen zich enkel voordoet Bij het Casema netwerk, het betrefd geen hardwaredefect gezien bij andere providers de WRT54G correct functioneerd.
Ik kan u mededelen dat uit coulance vanuit Linksys er contact opgenomen is met Casema om gezamelijk tot een oplossing te komen.