Los bericht bekijken
  #10  
Oud 27 augustus 2009, 13:23
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Torrents kunnen buitengewoon goed een enorme druk op de upload leggen.
Wanneer je verstandig bent, beperk je ze daarom. Ook je download (en andere gebruikers op je netwerk), hebben namelijk een beperkte upload nodig om aan te geven dat alles is goed/fout-gegaan en of ze klaar zijn voor de volgende lading.

Wanneer je dat niet doet verpest je niet alleen je eigen download, maar je laat ook nog eens de upstream-buffer van je modem 100% vollopen (zelfs een antiek 10Mbit/s netwerk kan vlugger data aanleveren dan het snelste abbo er uit gooit). Dit kan nog verslechteren door instelling van een groot send-window (meestal een bijproduct van het vergroten van het receive-window).

Het blijkt nu dat sommige modems (o.a. de hier vertoonde Arris 450B) door een dergelijke buffer-overflow (kunnen) crashen. Dat zou niet moeten; bij een volle send-buffer zouden nieuwe pakketten gewoon gedropt moeten worden.
Dus er is sprake van een firmware-fout van het modem, die opgelost zou moeten worden. Het is niet duidelijk of de nieuwe Arris TM702 ook last heeft van dit probleem; er is nooit gemeld dat er duidelijk verband bestond tussen de crashes van dit modem en torrent-achtige activiteiten.

Je moet een dergelijke modem-fout dus zeker melden aan Ziggo; je kunt daarbij vragen om nieuwe firmware, of wanneer het modem daarvoor te oud is, een nieuw(er) modem.

Maar in de tussentijd is een juiste instelling van de upload van je torrent een veel snellere oplossing, die ook nog eens in je eigen download-voordeel uit kan pakken.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.