Discussie: raar probleem
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 27 augustus 2009, 12:07
mod-1's schermafbeelding
mod-1 mod-1 is offline
Full Moderator
 
Geregistreerd: 1 januari 2008
Locatie: Ziggo
Berichten: 312
Standaard

Dat je op jouw vraag nog opmerkingen zou krijgen over de zoekfunctie gebruiken lijkt me sterk. Ook als je de oorspronkelijke vraag had laten staan en daarna had gepost dat ie opgelost. Zeker als je daarbij ook vermeldt wat de oorzaak was. Dat wordt juist zeer gewaardeerd.

Uiteraard kan ik je niet garanderen dat je geen opmerkingen krijgt. De sfeer is iha zo dat men meestal wel begrijpt dat voor nieuwkomers het niet zo simpel is om de juiste zoektermen te vinden. Er staan inmiddels zo veel en met zoveel verschillende woorden zaken beschreven. Meestal wordt je geholpen met een link naar de draad waar je informatie over je probleem kan vinden. En als de helper zelf ook eens iets niet kan vinden dan krijg je wel een antwoord.

Aan de andere kant zou je als nieuwkomer ook kunnen bedenken dat een vraag al eens tig keer kan zijn gesteld. Als helper wordt je wel eens kriegel dat je alweer hetzelfde antwoord moet gaan geven.

Maar al met al is de wil om te helpen erg groot op het forum en stuurt men je niet snel het bos in. En krijg je al een opmerking, wacht dan ff rustig een volgend antwoord af.

Overigens is mijn ervaring wel met het zoeken dat je niet lukraak het hele forum afzoekt maar via de beschrijvingen en titels van de subforums zo dicht mogelijk bij je onderwerp probeert te geraken en over dat forumdeel zoekt.

Nog een tip : Gebruik zinvolle titels, dat maakt het zoeken voor anderen ook prettiger. Jouw titel is nu niet bepaald representatief.

Laatst gewijzigd door mod-1; 27 augustus 2009 om 12:14