Discussie: iTV monteren
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 27 augustus 2009, 09:42
Wonderwind's schermafbeelding
Wonderwind Wonderwind is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: Capelle ad IJssel
Berichten: 9
Standaard iTV monteren

Ik heb gisteren het Interactieve pakket ontvangen en ga vandaag het e.e.a. zelf proberen te monteren. Eerst dacht ik om een monteur te laten komen (is makkelijker) maar na de handleiding grondig bestudeerd te hebben lijkt het me allemaal toch niet zo moeilijk om het zelf te doen.

Alvorens te beginnen had ik graag hier een paar vragen gesteld, omdat ik helemaal niets ken van kabels en wandcontactdozen installeren. Dus om zeker te zijn dat ik niets fout ga doen, overloop ik hier graag een aantal van mijn vragen. (hopelijk leg ik het allemaal goed uit, maar ik zal hier en daar wel fout jargon gebruiken)

Even de huidige situatie:

- in de meterkast zit nu een aansluiting met daarop een splitter voor 3 kabels (data, tv en nog iets ).
- Daarop zit momenteel de modem en een kabel voor de TV* op aangesloten.
- In de woonkamer (9 meter verder) is een wandcontactdoos met 2 gaten (TV en Radio). Daar zit momenteel de standaard digitale decoder op aangesloten (die kleine zwarte box van ziggo).
- ik ga ervan uit dat in de meterkast de hoofdaansluiting zit. Als ik daar de kabel TV uittrek heb ik in de woonkamer idd geen beeld meer.


wat ik denk te moeten doen (en corrigeer me aub waar het fout is):

- in de meterkast die 3-weg splitter erafhalen. ik veronderstel dat daaronder dan een 1-gats zit.
- daarop versterker aansluiten
- op versterker de modem aansluiten (versterker zit dan IN de meterkast, op een 8tal meter van de woonkamer. Is dat wel goed?)
- op versterker de huidige tv kabel* aansluiten (ik bedoel hiermee de tv kabel die momenteel op de 3-weg versterker zit. de kabel die , wanneer ik die nu uit de 3-weg splitter haal, ik geen beeld meer heb ). hier ben ik niet helemaal zeker of dit wel klopt. de helpdesk zei me dat ik een coax kabel moest leggen, maar die ligt toch al in de muur van de meterkast naar de huidige WCD???

- in de woonkamer de 2 gats WCD vervangen door de meegeleverde 1 gats.
- op de 1gats de Cisco aansluiten.
- cisco aansluiten op TV

Klopt dit zo een beetje?
Graag hoor ik jullie correcties en eventuele verbeteringen of adviezen.