Los bericht bekijken
  #132  
Oud 27 augustus 2009, 02:00
HenkM's schermafbeelding
HenkM HenkM is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2009
Locatie: Valkenburg LB / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Humax 5200c @Viera TX-P46G10E, Smit CI+ @Philips 32PFL5404H, Smit CI+ @Philips 42PFL5405H
Berichten: 36
Standaard

@Teuntje,
Hier draait een Sitecom WL-330 (N) al een tijdje.
Het configureren van een AP is NIET een probleem van de Humax maar de configuratie van het AP.
Humax geeft al aan dat enige kennis van netwerk configuraties nodig is om e.e.a. aan de praat te krijgen.
Dit klopt natuurlijk volledig.
Humax kan natuurlijk nooit een procedure aangeven die dekkend is voor alle randapparatuur want ieder fabrikant heeft gewoonweg zijn eigen interface en terminologie.
Met wat kennis van zaken is e.e.a. prima draadloos aan de praat te krijgen. Bi vragen is specifiek belangrijk welk AP je aangesloten hebt (nooit Humax gerelateerd dus) want de Humax kan hoe dan ook aangepast worden aan zijn AP.
Om e.e.a. nog moeilijker te maken kan de combinatie AP en router ook nog roet in het eten gooien.
In mijn geval D-Link router / WL-330 bleek dat de WL-330 (onanks eerder werkende configuratie) niet kon "connecten" als de D-link Wireless uit was geweest.
Na de D-Link ingesteld te hebben op een vast kanaal was alles OK en kon willekeurig de D-link of de Sitecom uit bedrijf worden genomen . Na herstart van welke dan ook ongeacht de volgorde wordt nu de verbinding perfect hersteld.
Problemen in deze zijn opgelost door "enige kennis" van draadloze netwerken, het gebruilk van ipconfig en de log-files van de router.
Wat ik wel heb gemerkt is dat die combinatie Router / AP essentiëel is. Nu koppel ik mijn AP zonder problemen om van de Humax naar mijn Blu-Ray speler zonder herstart van welk apparaat dan ook (2 AP's vind ik dan ook wat overdreven) en het werkt als een zonnetje.

Is e.e.a werkelijk plug en play en zonder meer te configureren met een algemene manual: MISSCHIEN. Ik ben er wel van overtuigd dat menige combinatie prima kan werken.

Laatst gewijzigd door HenkM; 27 augustus 2009 om 02:19