Los bericht bekijken
  #181  
Oud 26 augustus 2009, 23:59
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Nee de Pc gaat niet over zijn nek; die wordt hooguit langzaam. Het verschijnsel doet zich voor mét en zonder router. Een PC die via een router een modem kan resetten is veel te ver gezocht.

Bovendien heeft het modem geen benul van het type pakketten dat hij doorgeeft (TCP, UDP, ICMP, IGMP het zal hem worst zijn, laat staan dat hij in die pakketten gaat kijken wat er in zit)

Realiseer je even wat er zo bijzonder is aan torrents. Het aantal verbindingen, inderdaad, maar ook de eigenschap het upload-kanaal 100% vol te kunnen gooien (daarom hebben providers altijd zo de pest aan torrents; download-capaciteit hebben ze genoeg, upload altijd te weinig).

Nee je hebt twee data streams in de vorm van pakketten.

Download komt binnen met (in dit geval) 20 Mbit/s en wordt doorgegeven met (in dit geval) 100 Mbit/s. Ergo, wat je ook doet, je hebt hooguit één pakket in je buffer, en geen enkel probleem.

Upload komt binnen met (in dit geval) 100 Mbit/s (niet geknepen torrents) en gaat er weer uit met (in dit geval) 2.8 Mbit/s. Ergo, wat je ook doet, je upstream buffer zit voortdurend tot de strot toe vol. En voor ethernet bestaat er geen RTS/CTS. Dus blijven pakketten toestromen tot er van de andere kant geen ACKS meer terugkomen. Maar om lekker hard te gaan heb je natuurlijk een gigantische RWIN ingesteld (TCPoptimizer.exe); niet alleen voor het receive window, maar voor alle zekerheid (is trouwens ook default) ook nog maar even voor het send window. En zoveel geheugen heeft dit modem niet, of het behandelt het niet goed, of het heeft geen optie om pakketten eenvoudigweg te droppen enz.enz.

Dus knijp je torrents; je download heeft er geen last van en je Peers maar een klein beetje (of zelfs minder want het modem blijft in de lucht).

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.