Discussie: geen dolby digital
Los bericht bekijken
  #19  
Oud 26 augustus 2009, 18:48
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanvdB Bekijk bericht
Aangezien ik de eerste tijd op NED.3 HD wel een 5.1? geluid had, dacht ik dat er nu misschien iets mis was met de geluids doorgave.
Na de introductie van Nederland 1, 2 en 3 HD heeft men in Hilversum enige tijd de Dolby Digital stream de verkeerde indicaties meegegeven waardoor de ontvangers de indruk hadden dat het om een 5.1 Dolby Digital stream ging terwijl er in werkelijkheid maar twee kanalen gebruikt worden en de stream dus aangeduid moet worden als een 2.0 Dolby Digital stream. Dit is later gecorrigeerd. Als er nu een uitzending is waarbij echt 5.1 kanalen worden gebruikt dan zou de receiver dat nu ook als zodanig aan moeten geven. De meeste uitzendingen van Nederland 1, 2 en 3 HD zijn echter 2.0 kanaals

Citaat:
Wat ik nog even wil opmerken is , toen ik volgens jou 1 geluidssignaal binnen kreeg, ik geen last had van hickups!
Ik vermoed dat je toen alleen nog maar de normale stereo geluidsstream had omdat bij één van de testjes met Nederland 1 HD de Dolby Digital stream even een tijdje verdwenen is geweest. Je zou dus kunnen proberen om bij Nederland 1, 2 en 3 HD te kiezen voor de normale stereo stream i.p.v. de Dolby Digital stream. Misschien is het dan wat makkelijker te verwerken door de TV zodat die hickups niet meer optreden.

Verder wil ik je adviseren om deze problemen met Nederland 1, 2 en 3 HD ook bij je Loewe dealer aan te kaarten zodat Loewe ook een onderzoek kan gaan starten naar de oorzaak. Misschien vinden zij iets waar dan mogelijk alle betrokkenen hun voordeel mee kunnen doen.