Los bericht bekijken
  #1  
Oud 26 augustus 2009, 09:08
Bleet's schermafbeelding
Bleet Bleet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: Roosendaal/@home
Ziggo Internet: Internet Z3 -> arris450B
Berichten: 11
Standaard Internetverbinding valt weg bij gebruik Torrents

Ik heb een vraag aan mijn mede forumgebruikers en ik hoop dat jullie mij wat meer kunnen vertellen.

Mijn probleem
Ik ben al jaren een tevreden klant bij @home en nu Ziggo. Echter heb ik sinds een paar weken problemen met mijn internetverbinding. Ik kan altijd gewoon surfen, forums checken, youtuben etc, maar ik heb last van een wegvallende internetverbinding als ik mijn torrents aanzet.

router
Ik heb jarenlang een Linksys WRT54G v 2.2 gehad. Toen ik last kreeg van een wegvallende verbinding, heb ik de firmware geupgrade naar de laatste versie (4.21 ofzo). Toen is het weer een tijd goed gegaan, maar sinds kort is het bekende probleem weer terug, namelijk dat mijn internet wegvalt als ik mijn torrents aanzet(dus niet tijdens het 'gewone surfen'. Uiteraard heb ik hier veel onderzoek naar gedaan op internet, en gezien de vele topics over de WRT54G en Ziggo, ging ik er bijna wel vanuit dat het aan mijn router moest liggen.

Dus sinds gisteren een nieuwe router, de Sitecom WL-306 Wireless Gigabit Router 300N-XR, in de hoop dat mijn internetverbinding nu wel overeind blijft. Het installeren was verder geen probleem. Dus vol goede hoop weer een torrent aangezet, maar helaas Internetten ging weer goed, alleen bij de torrents valt mijn verbinding met internet weg. Ik blijf wel verbinding houden met mijn Sitecom.

Modem
Nu viel mij gister 1 ding op, waarvan ik denk dat het de oorzaak is. Normaal hangt de modem in een hoekje waar ik eigenlijk niet kijk, maar gister wel en toen viel mij 1 ding op. Als ik mijn torrents aanzet en ik download dus een tijdje met mijn maximale verbinding, gaan plotseling alle lampjes uit op de router, behalve die van de power. Gevolg is dat mijn verbinding wegvalt en ik dus geen internet meer heb. Na enkele seconden is dat weer hersteld, maar mijn torrent kan ik dus weer opnieuw opstarten. Vrij lastig als je je pc het liefst 'snachts aanzet.

Mijn vraag
Heeft iemand enig idee waardoor het kan dat mijn modem 'zomaar' wegvalt en kan ik er iets aan doen om dat op te lossen. Ik dacht, ik stel eerst hier mijn vraag, voordat ik de Helpdesk ga bellen.

Hoe en wat aangesloten
Ziggo modem, Arris ... (weet niet precies welk model)
Sitecom WL-306 Wireless Gigabit Router 300N-XR
Vanuit daar 2 Kabels naar pc en xbox360
Wireless met WEP beveiliging