Los bericht bekijken
  #16  
Oud 25 augustus 2009, 16:42
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Is dat "cappen" niet noodzakelijk omdat ze tegen de fysieke grenzen van coax kabel aan lopen. Ik kan me voorstellen dat als er meerdere mensen een 100+Mb abonement hebben in één straat dat het dan op een gegeven moment op is met de capaciteit.
(...)
Er zijn meerdere mensen die op hetzelfde deel v/h netwerk zitten (in netwerk-taal een 'collision domain') welke dus bandbreedte delen. Als je tegen de grens hiervan aan loopt dan moeten je CD's dus kleiner, m.a.w minder mensen per deel v/h netwerk.

Dit is precies wat er in LAN netwerken ook gebeurt, meerdere computers op 1 hub zitten in hetzelfde collision domain en delen dus bandbreedte, bij een netwerk met een switch is elk poortje 1 collision domain en haal je dus de max. snelheid tussen je switch en je netwerk kaart, omdat je in je eentje in een CD zit. Omdat switches tegenwoordig geen drol meer kosten gebruikt niemand meer hubs.

M.a.w. als er te veel mensen zitten in een CD moet Ziggo gewoon meer apparatuur plaatsen: da's hun probleem en niet het mijne.