Discussie: Speed: Instellingen D-Link DIR-855
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 25 augustus 2009, 13:02
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

dverhaar,

"Het begon al bij het installeren van af cd, op een gegeven moment kreeg hij de melding dat de netwerk kabel niet was aangesloten of verkeerd. Je begrijpt dat dit niet het geval was."

Eerlijk gezegd begrijp ik niet zondermeer dat dit niet het geval was. Tienduizenden D-link 855 routers worden aangesloten zonder dat dit probleem, dus wanneer je deze message krijgt is het waarschijnlijk dat ze gelijk hebben; ze hebben bij D-link namelijk redelijk wat verstand van netwerk-verbindingen.
Je hebt tijdens initialisatie twee kabels; één tussen modem en router (WAN poort) en één tussen router (1 van 4 LAN poorten) en PC; verwissel WAN en LAN daarbij niet.
Heb je de kabels verwisseld, heb je andere kabels geprobeerd, heb je de kabels gecontroleerd op cross-cable of onvolledige bedrading, heb je een andere LAN poort geprobeerd, heb je gecontroleerd wat de lampjes status was op modem, router en PC-ethernetkaart, meldde de foutmelding om welke kabel het ging, wat zei het statusvenster van je netwerk-verbinding op je PC daarvan, heb je op je PC (personal) Firewall en/of Antivirus software draaien die netwerkverbindingen beïnvloedt?

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.