Los bericht bekijken
  #135  
Oud 24 augustus 2009, 19:41
jorkalk's schermafbeelding
jorkalk jorkalk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: maarssen
Ziggo Internet: Connect en Play
DTV: GW-7401
Berichten: 13
Standaard oplossing diverse layers

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fjacobse Bekijk bericht
Beste anoniem,
En ik meen het oprecht. Van de techniek heb ik niet veel kaas gegeten. Maar als de diverse 'grote jongens' een CI+ standaard opstellen/bepalen en dat implementeren in hun apparatuur. En als Ziggo die standaard adopteert, wat heeft Ziggo aan die apparatuur dan te certificeren? Bij de CI+ CAMs misschien. Maar je mag er toch vanuit gaan dat als bv Philips zegt "deze TV ondersteunt CI+", wat moet Ziggo dan nog zeggen over zo'n TV? Ik zou zeggen CI+ CAM erin en hollen maar.
Maar wellicht denk ik te simpel en ligt alles veel complexer.
Is het misschien zo dat jullie de combinatie: Ziggo- CI+ module - TV certificeren? Waarbij de laatste dan de doorslaggevende factor is.
Nogmaals, als leek zou ik zeggen: als iedereen aan de standaard voldoet hoeft het toch niet zo moeilijk te zijn?
Hoewel de CI+ standaard wordt toegepast in een TV is het van groot belang dat de functies die de verschillende partijen willen aansturen ook werken. Zie het maar als een extra layer van functionaliteit.

Als de verschillende merken niet in staat zijn deze commando's te herkennen zal er een aanpassing nodig zijn in de software van de TV (firmware). Ik stel me dan ook voor dat we veel meer firmware updates gaan ontvangen voor alle merken TV als er weer een ander product via de kabel wordt aangeboden. De beveiliging van het signaal, de belangrijkste reden voor de ontwikkeling van CI+ is slechts een begin.

Ik begrijp de commotie niet dat wanneer een leverancier zijn producten in de totale product ketting wil testen er allemaal specialisten opstaan die aangeven dat dit onzin is.

Hoevaak krijgen we geen update van een bekende software leverancier omdat de omgeving is veranderd?

Ik ben erg blij dat Ziggo nu het hele traject test en de firmware van de tv's laat aanpassen.