Discussie: Nieuwe SD-ontvanger
Los bericht bekijken
  #15  
Oud 24 augustus 2009, 15:00
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Een fabrikant die wel een kastje op de markt wil brengen, maar dat kastje niet wil aanpassen en een doorlus aanbrengen (om wat voor reden dan ook, kosten of fysiek onmogelijk om het in te bouwen), moet je zo'n kastje dan helemaal niet toelaten op de markt, of mag dit wel 'in de handel' komen?
Cees,

Ben helemaal met je eens dat het aan de fabrikant zou moeten zijn dat hij zelf kiest wat er wel en niet op en aan een decoder zit. Consumenten bepalen dan wat ze kopen en wat een succes wordt. Daarmee zou het hele certificeren van Ziggo overbodig worden. Analoge televisies hoefden ook niet door de kabelaar gecertificeerd te worden, en als het niet werkt is meteen duidelijk wie je er op kan aanspreken. De fabrikant, en niet je kabelaar.

Helaas is het volstrekt onduidelijk wat de eisen van Ziggo zijn aan een gecertificeerde decoder. (en daarmee wat deze certificering voor de consument waard is) Blijkbaar staat een RF-doorlus er nu nog wel in, en komt deze ter discussie. Wat is het volgende, een digitale geluidsuitgang (TOS-link?) die wel weg kan? Of is teletext ondersteuning straks niet meer standaard? Wat zegt Ziggo goedgekeurd dan nog?