Los bericht bekijken
  #16  
Oud 24 augustus 2009, 13:50
Damandan's schermafbeelding
Damandan Damandan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2008
Locatie: Tegelen - Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Extra + 4xTV Digitaal Basis
DTV: Twinhan Mantis Cab-CI 2033
Berichten: 249
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gklaas Bekijk bericht
ARD en ZDF zenden regulier programmering uit in HD via Sateliet sinds 15 augustus.
Toch eerst een showcase!

Uit de bovenstaande link: "Planänderung: ARD und ZDF beginnen früher mit dem Ausstrahlen hochauflösender TV-Inhalte als angedacht. Bereits zur Leichtathletik-WM im August 2009 sollen die ersten HDTV-Testläufe starten und die Zuschauer-Akzeptanz analysieren. Der Übergang in den HDTV-Regelbetrieb bleibt nach wie vor auf 2010 datiert."

Met andere woorden. ARD en ZDF starten eerder met HD dan gedacht werd. Namelijk al tijdens het WK Atletiek. In Augustus 2009 zullen de eerste TEST uitstralingen zijn om zo de gebruikers acceptatie te analyseren. De overgang tot een blijvende HD versie blijft vooralsnog op 2010 staan. (Olympische winterspelen).

Verder wordt er met Kerst ook nog een showcase gedaan om vervolgens zoals eerder al gemeld met de olympische spelen het reguliere HD aanbod te starten.

Voor wat betreft de Duitse commercielen. Het klopt dat deze gecodeerd uit gaan zenden en dat dit voor Duitsland uniek is. Ook klopt het dat er hoogstwaarschijnlijk extra voor betaald moet worden. Maar dan kunnen ze de kanalen dus gerust in het HD pakket stoppen want daar betaal je tenslotte al jaren relatief veel te veel voor.