Los bericht bekijken
  #14  
Oud 24 augustus 2009, 13:19
gklaas's schermafbeelding
gklaas gklaas is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Tilburg / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Samsung HD TV, Qbox HD Sateliet/Cable tuner, Eminent Mediaplayer, Philips Streaming Player
Berichten: 43
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Damandan Bekijk bericht
ARD en ZDF starten nu met een Showcase. (Hetzelfde als vorig jaar NL 1 HD). Pas in 2010 met de Olympische winterspelen in Vancouver gaan de reguliere HD zenders van start. Veel interessanter zijn RTL Television, Sat.1 en Pro 7 HD. RTL vooral omdat deze van plan zijn om films en serie highlights in HD uit te gaan zenden. (o.a. dus House en CSI, waar ik trouwens niet naar kijk). Voor mij is RTL HD vooral interessant voor F1 in HD. Dit zou namelijk vanaf de laatste GP dit seizoen het geval zijn. Verder vind ik dat hier gewoon gehanteerd zou moeten gaan worden: ARD HD erbij -> ARD analoog eraf etc.. Zo forceer je een overgang naar digitaal en ben je binnen niet al te lange tijd klaar met analoog omdat er dan alleen nog de verplichte kanalen en een aantal door de kabelraden aanbevolen kanalen op zitten, waar dan toch niemand meer naar wil gaan kijken.
ARD en ZDF zenden regulier programmering uit in HD via Sateliet sinds 15 augustus. Ook is er nog de zender FestivalHD die op dezelfde dag met reguliere uitzending begonnen is.
Voor wat betreft de zenders van RTL, ProSieben enz. kan ik je snel uit de droom helpen want die zenders zullen in Nagra3 gaan uitzenden en worden daarmee betaalzenders. Die zulle dus nooit op de kabel komen, of ze komen ook dan in een extra betaald pakket.