Discussie: Nieuwe SD-ontvanger
Los bericht bekijken
  #12  
Oud 24 augustus 2009, 12:10
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard

Persoonlijk gebruik ik de doorlus-mogelijkheid nooit omdat dit bij mij op analoge tv's wel eens "kriebeltjes" of "reflecties" deed ontstaan die geintroduceerd werden door het doorlus-apparaat. Ik gebruik al jarenlang 1 toevoer-coax naar de plek waar TV en ontvanger staat, die via een 4 voudige splitter met F-connectors met 1 kabel per apparaat aangesloten wordt. Ik gebruik dus een ster-aansluiting en dus geen doorlus-aansluiting.

Persoonlijk denk ik dat dit geen verplichting zou hoeven te zijn, hoewel het voor de gemiddelde TV-kijker (dus niet het niveau wat dit forum weet te vinden) misschien verwarrend zou kunnen zijn. Misschien een goede splitter standaard bij leveren of in elk geval een duidelijke uitleg erbij leveren waarin staat dat zonder splitter geen beeld op de analoge TV komt en hoe een splitter aangesloten zou moeten worden als je dat wel wilt zou voldoende kunnen zijn. Een merk/type apparaat tegenhouden om deze reden lijkt me persoonlijk niet nodig, zeker niet als het apparaat goedkoper is, of beter/simpeler dan huidige apparaten. (Ik bedoel dus dat het apparaat anders niet op de markt zou komen omdat de fabrikant geen aanpassing kan/wil aanbrengen.)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....