Los bericht bekijken
  #16  
Oud 24 augustus 2009, 09:24
Christopher's schermafbeelding
Christopher Christopher is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Wijk bij Duurstede
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 16
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jongentje Bekijk bericht
Jongens wat een geneuzel "Het is mijn apparaat dus wil ik overal bij kunnen" Je wilt dus ook dat je alle kanalen gratis kunt kijken omdat het allemaal binnenkomt op het apparaat?
Nee, ik heb al een abonnement met alle kanalen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jongentje Bekijk bericht
Mijn vraag, wat wil je bereiken met die UTP poort? Dat ding heb je gekocht om tv mee te kijken, toch niet om te internetten? Dat heeft Ziggo ook hoor, moet je internet bestellen, krijg je een modem in bruikleen met een werkende UTP poort. Als je bestanden over wilt zetten op je Pc dan had je de Humax 5050 moeten kopen en niet de Cisco.
Goede vraag, ik wil deze best wel eens toelichten:
Ik heb juist voor de Cisco gekozen omdat hun platform heel erg flexibel is. Er is een heleboel functionaliteit die momenteel niet in gebruik is. Ik wil oa. kijken of er de mogelijkheid bestaat om de DHCP server instellingen te wijzigen zodat deze volledig in mijn thuisnetwerk is geïntegreerd. Ook wil ik kijken of ik de SSH poort weer kan inschakelen. Dit gaat samen met de webserver die er nu al op draait hopelijk wat mogelijkheden geven op remote access.(SOAP verbinding iemand?) Ik begrijp dat dit een hobby project is. Ook begrijp ik dat als er structurele verandering aan dat kastje worden gemaakt dat Ziggo hierop de garantie laat vervallen en zelfs de support (hoewel die er nu niet is).

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jongentje Bekijk bericht
En als je netwerk engeneer bent weet je net als ik dat je je gebruikers niet van alles wilt laten instellen op je netwerk.Dit is vragen om problemen, of mogen jou klanten ook alles configureren op de door jou beheerde routers omdat zei die voor duizenden euro's hebben aangeschaft?
Goed punt! Dat kan natuurlijk ook niet.(Tenzij ze dit echt willen, maar dan krijgen ze geen ondersteuning op hun aanpassingen) Maar ik vraag toch ook niet om bij de instellingen van mijn (lease) Ziggo internet modem te kunnen. De Cisco wil ik als hobby project configureren. Zoals hierboven aangegeven snap ik best dat Ziggo geen support kan leveren op een aangepaste decoder. Maar om geen support te leveren voordat ik er aan begonnen ben?

Laatst gewijzigd door Christopher; 24 augustus 2009 om 12:56