Los bericht bekijken
  #322  
Oud 22 augustus 2009, 13:38
amorax's schermafbeelding
amorax amorax is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2005
Locatie: Wormer/Multikabel
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DaanS Bekijk bericht
Heb hier speciaal een forum account voor aangemaakt.

Ik heb het probleem bij mijn computer opgelost en ik heb het idee als ik alle problemen lees die 100% overeen komen met de symptomen die ik had, dat onderstaande wellicht voor velen de oplossing is.

In safe mode met netwerkondersteuning haalde ik keurig 48/4.5. Kortom, het moest aan de windows installatie liggen

Uiteindelijk bleek het mijn Avira Antivirus te zijn. Toen ik deze uitzette haalde ik de juiste downloadsnelheden.

Zie onder:


Met Avira Anitvirus ingeschakeld gaf speedtest.net veeel te hoge snelheden en op speedtest.io zat ik op slechts 13/4. Met Avira uit haal ik op zowel speedtest.io als op speedtest.net de juiste download snelheid.

[UPDATE]
Ik gebruik nu NOD32 en dit antivirus pakket laat wél 50 Mbps/5Mbps toe. Kortom, ben nu weer beveiligd tegen virussen én de beloofde snelheid wordt behaald.
Omdat ik ook Avira gebruik heb ik ook maar weer eens onder de veilige modus getest. Het maakt echter geen verschil want ook dan komt de downloadsnelheid niet hoger dan 7 Mb/s. Avira wil ik dan ook als verdacht programma uitsluiten. Mede omdat ik met mijn oude modem wel snelheden tegen de 20 Mb/s haalde. Avira zat toen ook niet dwars. Ook de eerste week met mijn Arris modem haalde ik die snelheid van 20 Mb/s (hetgeen nog steeds 30 te laag is.)