Los bericht bekijken
  #19  
Oud 21 augustus 2009, 17:33
Cyzor's schermafbeelding
Cyzor Cyzor is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2006
Locatie: UPC
DTV: UPC Royaal met Philips HDTV DVR
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
In Ziggo/Casema/Multikabel gebied is er alleen bij Nederland 1 HD sprake van een definitie voor ondertiteling via teletext die verwijst naar pagina 888. Dat klopt niet aangezien dit de ondertiteling pagina is voor doven en slechthorenden wat met een ander pagina type moet worden aangeduid. Hier is dus geen DVB ondertiteling aanwezig, alleen ondertiteling via teletext. Mogelijk dat die DVB ondertiteling bij UPC automatisch wordt gegenereerd en toegevoegd op basis van de teletext ondertitelingspagina's. Dat doet Ziggo ook bij sommige kanalen die van origine alleen Nederlandstalige teletext ondertiteling hebben.

Bij Nederland 2 en 3 HD is uiteraard ook gewoon doven en slechthorenden teletext ondertiteling aanwezig via pagina 888, maar daarvoor moet eerst teletext worden opgeroepen om dat vervolgens handmatig pagina 888 te activeren. Bij deze kanalen is namelijk geen ondertiteling definitie opgenomen in de Service Information van de kanalen.
Bij UPC is en was er vanaf het begin bij de 3 HD kanalen ondertitels voor slechthoorende aanwezig maar dit was duidelijk TXT ondertiteling (lelijke letters met zwarte achtergrond). Gister was er even op enkele van de HD kanalen een extra ondertitel spoor aanwezig (net als bij Ziggo zo te lezen), deze was echter niet voor slechthorende geflaged en ging dus autoamtsch aan. Inmiddels is dat zover ik dit snel heb kunnen zien weer opgelost en is er nu op alle HD kanalen alleen nog het SH spoor aanwezig.

Ik weet niet zeker of er bij UPC nu sprake is van DVB-ondertitels of dat de decoder de TXT beter renderd. Alleen zien sinds dat even verschijnen van het tweede ondertitels spoor de ondertitels er ineens een stuk beter uit, net of de NPO aan het testen was. Afwachten of iemand in het UPC gebied eens een kijkje naar het signaal kan nemen.
__________________
Zat bij Ziggo tot mijn gemeente op 1 oktober 2008 overging naar UPC. Weg investering in Loewe televisie met ingebouwde DVB-C tuner en AlphaCrypt CAM.

Laatst gewijzigd door Cyzor; 21 augustus 2009 om 17:41