Los bericht bekijken
  #17  
Oud 21 augustus 2009, 16:27
Cyzor's schermafbeelding
Cyzor Cyzor is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 januari 2006
Locatie: UPC
DTV: UPC Royaal met Philips HDTV DVR
Berichten: 99
Standaard

Bij UPC hadden/hebben we het zelfde probleem. Op enkele NPO HD kanalen was er een naast het ondertitel spoor voor slechhoorenden een extra Nederlands ondertitel spoor bij gekomen welke de decoder logischerwijs automatisch aanzette.

Zover ik kan zien is dit extra spoor weer verdwenen, alleen nu heeft het SH spoor een veel beter lettertype. Normaal heeft een TXT-ondertitel op een UPC box een lelijk lettertype met een zwarte achtergrond. Nu zijn het "mooiere" letters zoals je die bij normale ondertitels ook ziet. Het LIJKT of de NPO is overgeschakeld naar DVB-ondertitels, of de UPC box moet een update hebben gehad zodat deze nu de TXT-ondertitels beter renderend. Dat laatste lijkt me niet het geval gezien gister toen er nog twee ondertitel sporen aanwezig waren één het lelijke TXT font had en de andere niet.

Is bij Ziggo ook het lettertype van de ondertitel verbeterd? Misschien kan ArChie zien of er nu DVB-ondertitel aanwezig is of dat het nog steeds TXT-ondertitels zijn.
__________________
Zat bij Ziggo tot mijn gemeente op 1 oktober 2008 overging naar UPC. Weg investering in Loewe televisie met ingebouwde DVB-C tuner en AlphaCrypt CAM.

Laatst gewijzigd door Cyzor; 21 augustus 2009 om 16:51