Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #910  
Oud 21 augustus 2009, 15:25
waz's schermafbeelding
waz waz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2009
Locatie: breda
Ziggo Internet: geen
DTV: geen
Berichten: 20
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjaool Bekijk bericht
Of je houd je aan de je onderzoeksplicht en kijkt eerst of het product wel aan jouw eisen voldoet voordat je het aanschaft.

P.S. de Humax 5050C is een allesbehalve gebrekkig product hoor. Ik weet niet wat jij er mee uitspookt dat hij je zo tegenvalt.
Heel grappig dat je het op consument afschuift.

Maar eeh consument kan pas onderzoeken als men app. daadwerkelijk in bezit heeft, niet eerder.

Hoe kan men onderzoeken of een app. gebreken/ niet voldoet aan de overeenkomst, als je alleen doos ziet in de winkel?

Exactly onmogelijk.......je neemt hem mee naar huis, sluit hem aan en pas vanaf dat moment ben je hem aan het onderzoeken, gaat jou plicht in.

Het zelfde gebeurt nu ook met verkoop op afstand.....I net abb.
Je sluit je abb. af krijgt bevestiging met mededeling binnen 7 dagen kan je zonder opgaaf van reden opzeggen, maar oplevering gebeurt pas na 3 wkn.

Hoe weet jij nou of product, Je i -net verb. zal voldoen aan de overeenkomst?

Precies, pas bij oplevering/ daadwerkelijk gebruik.

Citaat:
Normaal gebruik
Het uitgangspunt bij de beoordeling of er een X is geleverd die aan de eisen uit de koopovereenkomst voldoet, is of de X alle eigenschappen had die X daarvan mocht verwachten. De X moet, anders gezegd, de eigenschappen bezitten die X van een X voor
normaal gebruik mag verwachten en waaraan hij niet hoefde te twijfelen. Kortom: de X moet op normale wijze kunnen gebruiken.

Mededelingsplicht komt eerst. Uitgangspunt is dat de mededelingsplicht vóór de onderzoeksplicht gaat. Op die manier wordt de koper beschermd in een situatie waarin de verkoper belangrijke
gegevens ‘onder de pet heeft gehouden’ die hij wel had behoren te vertellen. Immers, als een verkoper iets verzwijgt, kan van de koper niet verwacht worden dat hij verder kijkt en nader onderzoek laat uitvoeren.