Los bericht bekijken
  #53  
Oud 21 augustus 2009, 14:18
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Nee, er worden een aantal tips gegeven waarvan bewezen is dat ze invloed kunnen hebben. Een kleine moeite om even te controleren of dat hier ook het geval is. Die post was dus behulpzaam bedoeld en niet om iemand op het verkeerde been te zetten.
Juist. Er wordt hier door een (redelijk beperkt) aantal mensen hard geroepen, maar in vele topics is al gebleken dat in veel gevallen het modem niet (alleen) de schuldige is, maar ook andere, door de gebruiker te beinvloeden zaken.

Ook Darkraven heeft de 14e zijn modem gekregen, aangesloten en niet de juiste snelheid gekregen, blijkens zijn posts. In zijn posts wordt echter niet duidelijk hoe zijn situatie is. "wel of geen router, merk, type, plaatsing" etc. Op het forum hebben een flink aantal mensen inmiddels wel de juiste snelheid na vervanging van routers en of verplaatsen van dect/wifi stations. De moeite van het bekijken waard dus. Kijk, het maakt mij niet zoveel uit, ik het de juiste snelheid al, maar ook ik moest toch echt mijn router ervoor vervangen. Dat wist ik mede dankzij het forum en dat is ook een beetje het principe. Ik gun anderen ook de juiste snelheid en geef dus de tips weer door.

Uiteraard kan het nog steeds zo zijn dat bij Darkraver zijn modem echt de schuldige is en dat een firmware upgrade dit oplost, echter ik denk dat de meesten hier op het forum inmiddels snappen dat dit argument veelal door de helpdesk wordt gebruikt om problemen voor zich uit te schuiven en niet verder inhoudelijk te hoeven kijken. Als bij het overgrote merendeel van de gebruikers hierzo nu alles al prima werkt met de huidige firmware, dan is het niet logisch om er klakkeloos vanuit te gaan dat je probleem straks vanzelf verdwijnt na een FW upgrade.

Onder de streep valt het Ziggo uiteraard vol aan te rekenen dat er weer eens onvoldoende ge-fieldtest is, onvoldoende handleidingen, zelfhulp beschikbaar is, niet wordt aangegeven dat de plaatsing van het modem zeer kritisch is en er binnen 1 meter van het modem geen stralingsbronnen mogen zijn, feitelijk ongeveer alle routers van meer dan een jaar of 3 oud ongeschikt zijn om de volle snelheid te halen onder alle condities of in sommige gevallen sowieso niet meer werken. En dan de helpdesk........ tsja....... wat kun je daar in hemelsnaam over zeggen. Laten we met zijn allen blij zijn dat dit forum bestaat en dat je hier vaak wel de hulp vind die je achter 0900-1884 vaak niet zult vinden.

Je kunt je mening natuurlijk geven met de weegschaal rechtsboven in dit bericht

Laatst gewijzigd door MrDroopy; 21 augustus 2009 om 14:23