Los bericht bekijken
  #22  
Oud 21 augustus 2009, 13:55
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

De waarden die gepost worden laten eigenlijk maar weinig zien. Voor een gedeelte kan dat komen doordat zij niet op het moment van de storing zijn opgenomen maar daarvoor of éven daarna. Hier kan de gebruiker zichzelf helpen door alert uit te lezen op het moment van de storing zélf.

Maar er zijn dus wel wat onverwachte waarden in upstream symbolrate en protocol. Hier lijkt het alsof is "teruggeschakeld". Op zich is die terugschakeling niet voldoende om de problemen te verklaren (ook de teruggeschakelde symbolrate is b.v. nog voldoende om de volle snelheid te halen), maar het kan een indicatie zijn van onderliggende problemen. Gezien de vrij normale signaal-niveaus van de uitgelezen modems is het dan waarschijnlijk dat het om een (upstream) tussen-versterker gaat. De overige apparatuur kan namelijk wel corrigeren voor verkeerde signaal-niveaus, maar een, eenmaal geďntroduceerd, slecht signaal (= slechte signal to noise ratio) kan nooit meer verbeterd worden.

Dit in combinatie met het feit dat een aantal mensen in het zelfde woongebied last heeft van dit verschijnsel, duidt op een intermitterend (upstream) tussenversterker of tussenversterkers-aansluiting probleem. Dat is vervelend zoeken, ook voor een technische dienst, omdat je letterlijk op het goede moment op de goede plek moet zoeken/meten. Wel is het van belang dat die technische dienst er van overtuigd is dat er een probleem bestáát. Regelmatig de helpdesk benaderen met volledige informatie (1. beschrijving van je intermitterende verbindingsproblemen. 2. melding van lager dan verwachte symbolrate en protocol. 3. melding van het feit dat dit probleem ervaren wordt door meerdere gebruikers uit dezelfde regio 4. melding van het feit dat dit probleem door de loopduur in aanmerking komt voor een escalatie-aanpak) blijft daarom van belang.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.