Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #908  
Oud 21 augustus 2009, 11:15
Pier's schermafbeelding
Pier Pier is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Voorhout Casema
DTV: Humax iHDR-5050C, Samsung DCB-9401
Berichten: 165
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanL. Bekijk bericht
Ziet er volgens mij niet best uit voor een aantal mensen:
Ziggo liet al eerder weten dat het bedrijf de gebruikers van de zogenaamde Alphacrypt modules het kijken niet actief onmogelijk zou maken. Er is echter wel één uitzondering: op toestellen die geschikt zijn voor CI+ gaat een Alphacrypt CAM binnenkort niet meer werken. Er zijn mensen die nu al een toestel kopen (of dat onlangs gedaan hebben) waarvan zij denken of hopen dat dit apparaat wel door Ziggo gecertificeerd zal gaan worden. Omdat de CI+ module nog niet beschikbaar is hebben zij toch maar besloten een Alphacrypt aan te schaffen. Deze groep consumenten heeft helaas pech want over uiterlijk twee weken werkt deze Alphacrypt CAM in hun CI+ toetsel niet meer in het Ziggo netwerk. Op alle door Ziggo gecertificeerde toestellen zal dus alleen een CI+ module gebruikt kunnen worden. Ziggo liet weten deze stap te hebben ondernomen omdat de contentproviders eisen dat hun programma’s, films, series, etc. beschermd worden.
Nog even voor de goede orde, de Alphacrypt CAM is nooit door Ziggo ondersteund. Ook werden veel ingebouwde digitale kabel TV ontvangers ontvangers tot nu toe niet ondersteund door de HDTV fabrikanten

http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/ci-plu...iggo-20090807/
Het zal mij een worst zijn wat Ziggo uitspookt zolang ik maar probleemloos kan genieten van TV met door hen gecertificeerde ontvangers. En als 1 van die ontvangers ook de mogelijkheid biedt van opnemen wil ik ook dat probleemloos en zonder beperking kunnen gebruiken. Dat is de deal en daar kunnen we Ziggo aan houden.

In de praktijk lopen we tegen een aantal technische probleempjes aan die afbreuk doen aan bovengenoemde deal. Dat signaleren is m.i. het doel van dit hele topic in de hoop dat het verbeterd gaat worden. Meer niet en het zou fijn zijn als we ons daartoe zouden kunnen beperken.

@Waz:

De wish om time shifted programma's alsnog op te kunnen nemen wordt overigens wel meegenomen met de volgende update heb ik begrepen.

Laatst gewijzigd door Pier; 21 augustus 2009 om 11:22