Los bericht bekijken
  #4  
Oud 20 augustus 2009, 21:02
palta's schermafbeelding
palta palta is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Locatie: Waalwijk
DTV: Humax
Berichten: 1
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cam de groot Bekijk bericht
Dat is zeker niet de bedoeling, alleen vraag ik me af of Philips (een van de wereldmerken met een afzet van tv's in nederland die nihil is ten opzichtte van de werelwijde omzet op bruingoedgebied) zich door Ziggo de wet laat voorschrijven.

Uiteindelijk zal tellen dat het werkt of niet werkt. Ik zit niet te wachten op een tv met een Ziggo sticker, waarvan de houdbaarheid maar beperkt is (zie disclaimer). Ik zit te wachten op een tv met een CI+ slot die werkt. Er is geen handelaar die mij een tv verkoopt zonder dat ik zie dat hij werkt met de CI+ kaart op het Ziggo netwerk. Of die tv in de lijst voorkomt, doet er voor mij totaal niet toe.

Als dus Philips bij de dealers een groep tv's kan neerzetten die het gewoon doen met de CI+ kaart van Ziggo, dan is dat wat mij betreft best een redelijke optie. En ik denk dat Philips daar totaal geen imagoschade van hoeft te ondervinden.
Denk je dat Philips niet gevoelig is? Misschien is NL niet groot maar ook Philips wil hier geen markt verliezen. En wat denk je dat het voor uitstraling heeft in het buitenland als je in je "thuisland" niet door een certificering komt?

Het komt er inderdaad op neer dat het ding gewoon moet werken. Ik persoonlijk heb het liever dat Ziggo het test en uitvecht met Philips dat ik thuis zelf tegen problemen aanloop. Ziggo is een grote speler, 1 consument maakt niet zo veel klaar. Ik heb zelf een losse Philips decoder gehad en dat was een ellende ding. Deze kon ik vrij makkelijk vervangen door een andere. Als de decoder in de TV gebouwd is is dat dus onmogelijk. Dus voor mij in de toekomst geen Philips als hij niet door de test komt. Als dat eenmaal gebeurd is heb ik er wel vertrouwen in dat het daarna blijft werken.

Ik heb er overigens wel alle vertrouwen in dat ook gewoon Philips TVs gecertificeerd worden. Ziggo speelt hard naar Philips, Philips lost wat bugs op en de niet belangrijke eisen die niet gehaald worden worden vanzelf versoepeld. Dat heet polderen.