Los bericht bekijken
  #25  
Oud 20 augustus 2009, 19:06
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Standaard

Mennog,

Wanneer je míjn berichten goed gelezen had, dan had je gezien dat wel of niet rechtstreeks op het modem niets uitmaakt.

En mijn bezwaar is niet dat je meldt dat je moeite hebt om het modem uit te lezen; dat hebben we allemaal en daar gaan deze draden o.a. over.

Mijn bezwaar is dat je gelijk op 4-5 plaatsen in dit forum post dat het modem uitlezen niet kán; dat is niet alleen onwaar, wanneer je de moeite had genomen diezelfde draden goed door te lezen had je aan diverse uitlezingen bovendien kunnen zien dat het onwaar was, en je verwart bovendien andere lezers van dit forum door zulke meldingen.

Verder verklaar je dat de diverse methodes om het modem uit te lezen niet werken, terwijl uit je postings blijkt dat je die methodes niet begrijpt en in ieder geval op dat moment nog niet (goed) had toegepast.

"Ook al zet je hem in dezelfde reeks als het modem maakt het weinig uit."

Geeft ook niet direkt vertrouwen in je methodiek. Bedoel je dat je de PC een fixed IP-adres uit het blok 192.168.100.0/24 hebt meegegeven en zoja welk adres, welk netmask, welk gateway adres en welk DNS adres, of bedoel je dat je je PC een alias uit datzelfde blok hebt meegegeven (zelfde extra vragen).
Bovendien geef je niet aan of pingen wel werkt en waarop welke browser precies stukloopt (wat staat er in de bovenbalk b.v.).

"Technische jongens van ziggo erkennen deze problemen ook en komt update uit."

Er zijn diverse bekende Arris-problemen, waarvoor ongetwijfeld een update uit zal komen. De uitleesbaarheid van het modem hoort vooralsnog niet tot de door Ziggo erkende problemen; het is zelfs mogelijk dat zij die nog verder willen blokkeren zoals bij vorige Arris modellen. Jouw probleem met één downstream is vooralsnog ook niet zo'n bekend modem probleem; wel kunnen signaal-problemen het veroorzaken, maar daarvoor is geen firmware nodig. Je hebt hooguit wat uitspraken van helpdesk medewerkers opgepikt, die het zonder goede technische informatie en backup even niet meer zagen zitten en van je afwilden.

Laat algemene uitspraken en beoordelingen, die je technisch niet kunt onderbouwen dus in het vervolg liever achterwege. Vertel wat je probleem is, wat je zelf al hebt gedaan en gemeten om het op te lossen, en waarmee we je hier verder kunnen helpen.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.