Los bericht bekijken
  #1  
Oud 20 augustus 2009, 15:14
cam de groot's schermafbeelding
cam de groot cam de groot is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2009
Locatie: Steenbergen
Ziggo Internet: geen
DTV: geen
Berichten: 12
Standaard De kip ... of het ei?

Beste forumleden,
We lezen allerlei speculaties en (quasi-)feiten over CI+, Philips en Ziggo. Over het algemeen gaat het volgens mij over wat nu leidend is in HD-tv kijken via een CI+ systeem en wie "de standaard" bepaalt. In een ander topic las ik bijvoorbeeld de mededeling van Philips dat zij al lang klaar zijn en dat het wachten is op een werkend Ziggo kaartje. Omgekeerd is er op het forum voldoende materiaal te vinden die juist het wachten op Philips als probleem aangeeft. Al met al zijn dit voor de consument niet te doorgronden discussies, niet zelden gepaard gaande met de nodige speculaties. Daar voeg ik dan ook met plezier de mijne aan toe.

Ik begrijp dat er een open standaard CI+ bestaat, waaraan heel wat tv-toestellen voldoen. Ook begrijp ik dat (o.a.) Ziggo een "eigen" uitzendplatform op deze standaard wenst uit te rollen en daarbij additionele voorwaarden stelt aan (volgens mijn beleving hoofdzakelijk) de software die "achter/in/rondom" deze CI+ standaard zit.

Ik kan me voorstellen dat fabrikanten inderdaad zeggen "tot hier en niet verder". Zo zou Ziggo kunnen besluiten dat (een aantal) tv's van fabrikanten niet voldoen aan hun eisen (Ziggo noemt een dergelijk toestel dan "niet gecertificeerd").

Ik zou me als producent van tv's voor kunnen stellen dat die als onderneming zouden besluiten niet langer mee te werken aan de stroom met extra vereisten en de certificering die (zo lijkt het) in "de keuken" van Ziggo plaats aan het vinden is.

Wat let Philips om op het uitkomen van de Ziggo kaart te wachten en dan vrolijk zelf (in eigen keuken) de implementatie af te ronden? Heren (en dames) techneuten: kan dat? Of kan Ziggo zo ver gaan dat men op een of andere wijze een "niet door hen gecertificeerd" toestel de toegang tot het platform technisch onmogelijk kan maken?