Los bericht bekijken
  #47  
Oud 20 augustus 2009, 15:08
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Darkraven Bekijk bericht
Vandaag ook maar weer eens gebeld ( zeer kwaad ) , blijf continu problemen houden hier in Franeker met het nieuwe modem .
download die niet beter gaat dan 22 MB upload lijkt in orde 4,5 MB .
Ook zoals ik veel lees hier , heb ik last van een modem die om de haverklap uitvalt en ga ik kijken zijn dus ook alle lampies uit en blijkt daar dus uit dat hij zichzelf aan het resetten is.
Naar het blijkt zitten ze in ieder geval in Groningen bij de HD ook met hun handen in het haar en diegene , die ik tenminste sprak , had maar 1 antwoord : "sorrie meneer maar wij kunnen niks voor u doen" .

Ik vraag me af wat kunnen ze tegenwoordig nog wel !!!!!
Ik geef ook toe , tuurlijk zullen er gebruikers zijn die geen problemen hebben , maar zeg nou zelf , het blijkt toch wel weer uit deze topic en andere dat er ook een hoop gebruikers zijn die wel degelijk problemen hebben na de omschakeling .

Wie weet nu daadwerkelijk wat wij als gebruikers met elkaar kunnen doen om deze problemen op te lossen , misschien RADAR weer inschakelen ?????
Het klinkt flauw, maar de vragen zijn eerst toch weer, heb je het al zonder router geprobeerd? Staat de router toevallig dicht bij het modem? Staan er dect telefoons/basisstations dicht bij het modem?

Vele (wat oudere) routers trekken de 50Mb/s snelheid die je nu hoort te krijgen sowieso niet. Soms betekent dit alleen dat je je download niet haalt (maar wel je upload), soms gaat het apparaat letterlijk over zijn nek door de een flink aantal connects in een veel kortere tijd.

Daarnaast is de arris extreem gevoelig voor instraling door dichtbijstaande wifi- en dect zenders. Zorg dus in ieder geval dat deze ver van je modem staan (min 1 a 2 meter) Gevolgen van dichtbij staande apparaten is een fluctuerende of lagere download snelheid en resettende modems.

Ga je rechtstreeks testen van pc naar modem, zet dan ook je router uit vanwege de mogelijk storende wifi zender! Haal je rechtstreeks je snelheid wel (uitgaande van een beetje recente pc die het ook aankan) dan ligt het dus wel degelijk aan de situatie na het modem en kan Ziggo daar weinig aan veranderen.

Heb je een wat oudere router dan is vervanging aan te raden. Let dan op de WAN-LAN snelheid van de modems. De via Ziggo verkrijgbare Sitecom heeft een WAN-LAN snelheid van rond de 94Mb/s en zal na de verhoging volgend jaar niet het maximum kunnen leveren. Vind je dit geen probleem en 94Mb/s snel genoeg dan is het een redelijk modem voor een redelijke prijs indien je gebruik maakt van de aanbieding. anders is er voldoende info in de topics over goede routers die ook bij 120 Mb/s het goed doen.