Los bericht bekijken
  #1  
Oud 20 augustus 2009, 11:52
Hermanf72's schermafbeelding
Hermanf72 Hermanf72 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Simpelveld / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra (50Mb/s)
DTV: iHDR-5050C
Berichten: 17
Question Ziggo rechtstreeks op 2e NIC W2K3 Server ???

Hallo allemaal,

Gisteren heb ik van Ziggo eindelijk mijn langverwachte Docsis3 modem ontvangen. Dus ik ben aan de slag gegaan om het geheel in mijn W2K3 netwerk te hangen.

Mijn bedoeling is eigenlijk om de WAN router (Belkin) uit bedrijf te nemen en het nieuwe Ziggo modem rechtstreeks op de 2e NIC van de server te prikken.

Op een of ander manier wil dit niet werken. Ik kan technisch even niet verklaren wat er nu mis is. Wat ik begrepen heb is het niet meer noodzakelijk om het CP nummer te gebruiken. Ook heb ik alles diversen keren in alle richtingen uit en weer aan gezet. Maar geen IP adres! Ik zal mijn server situatie even schetsen.

W2k3 Enterprise SP2 + ISA Server 2006
Private NIC - 10.0.0.10 (DHCP)
Public NIC - Dynamic IP/DNS

Ik zou eigenlijk verwachten dat de Public NIC nu via DHCP can Ziggo een IP adres zou krijgen. Maar het blijft gewoon "nul". ISA2006 weet dat de Public NIC extern is. Dus dat zou toch sowieso gescheiden moeten zijn van het Private net!

Weet iemand hoe ik dit werkend kan krijgen? Ergens zie ik iets over het hoofd??? Uit en aanzetten heb ik tot in den treuren geprobeerd dus daar ligt het niet aan.

Reacties zijn welkom. En vragen natuurlijk ook mocht het geheel wazig overkomen ;-)

Alvast bedankt,
Herman