Los bericht bekijken
  #100  
Oud 19 augustus 2009, 22:55
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fjacobse Bekijk bericht
Het gaat er mij om of in jouw ogen Philips zich aan deze standaard houdt (lijkt mij wel, als je tenslotte 1 van de leden bent), en dat Ziggo nu met allerlei additionele eisen komt bovenop deze standaard om de diverse TV's te willen/kunnen certificeren?
Dat kan ik uiteraard niet bepalen omdat ik niet voor een CI Plus LLP authorized certificate agent werk waar ongetwijfeld de TV's van Philips langs zijn geweest voor hun CI+ certificatie. Wat ik wel weet is dat de eisen van Ziggo voor hun eigen "certificering" niets met CI+ certificatie van doen hebben, anders dan dat één van de eisen van Ziggo voor die eigen "certificering" is dat er in de TV een CI+ compatbile slot moet zitten. Ziggo gaat immers geen standaard DVB CAM uitbrengen, maar een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM.

De doelstelling van de Common Interface (Plus) is nu juist om er voor te zorgen dat een fabrikant niet voor iedere digitale TV provider een aparte uitvoering van het apparaat moet maken, maar dat het apparaat na aankoop geschikt is te maken voor het door de digitale TV provider gekozen Conditional Access System (CAS). Ziggo probeert nu echter om via een eigen "certificering" toch de fabrikanten te dwingen om de extra Ziggo kabel specificaties te implementeren als een soort "standaard" voor alle Nederlandse kabelbedrijven. De meeste fabrikanten werken met een Nederlandse distributeurs en die distributeurs hebben over het algemeen niet veel kaas gegeten van DVB techniek. Dergelijke distributeurs zullen daarom snel geneigd zijn om te geloven wat ze verteld wordt door Ziggo en aan de engineering afdelingen in het buitenland melden dat de aanvullende eisen van Ziggo geïmplementeerd moeten worden omdat dit de "standaard" zou zijn in Nederland en men wil graag veel dozen gaan schuiven dus hebben ze belang bij dat stickertje.

Met Philips ligt dat wat anders aangezien we hier te maken hebben met niet alleen een Nederlandse fabrikant, maar ook nog eens een fabrikant die weet dat de aanvullende eisen van Ziggo helemaal geen Nederlandse "standaard" zijn omdat ze ook HDTV DVR Mediaboxen maken voor UPC. Ik kan me dus voorstellen dat de Nederlandse engineers bij Philips het met een aantal eisen van Ziggo niet eens zijn waardoor de relatie met Ziggo wat moeizamer verloopt omdat Ziggo geen tegenspraak duldt. Maar goed, dat is mijn inschatting van de huidige toestand.