Los bericht bekijken
  #48  
Oud 19 augustus 2009, 13:21
flipper's schermafbeelding
flipper flipper is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 augustus 2009
Locatie: Herkenbosch
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fjacobse Bekijk bericht
Ik hoor of zie geen reacties. Wordt dus waarschijnlijk een kansloze missie!
Ik heb gisteren de volgende reactie gekregen;

Hartelijk dank voor uw e-mail van 12 augustus 2009. Door de grote hoeveelheid e-mails die wij ontvangen is de reactietermijn op e-mailberichten langer dan gebruikelijk. Onze welgemeende excuses voor de vertraging die daardoor is opgelopen bij het beantwoorden van uw vraag.

Een aanbieder is vrij om te bepalen op welke wijze zij haar diensten aanbiedt. Op basis van de wet zijn de handelingen van Ziggo niet verboden.

Maar op basis van artikel 7.2 in de Telecommunicatiewet is een aanbieder wel verplicht om een wijziging minimaal vier weken van tevoren aan u te melden. Als een wijziging – zoals in uw geval – nadelig is voor de consument, mag u op dat moment de overeenkomst zonder verdere kosten opzeggen.

Daarbij hebben consumenten sinds 1 juli 2009 dankzij de nieuwe Telecommunicatiewet 'maandelijks opzeggen', het recht om na de oorspronkelijke contractsperiode uitgezeten te hebben te beëindigen. Wellicht is een andere aanbieder meer naar uw smaak.

Wij hebben uw melding wel geregistreerd. De OPTA is hierover geïnformeerd. De OPTA is belast met toezicht op de naleving van de wet- en regelgeving op het gebied van post en elektronische communicatiediensten welke erop gericht is concurrentie op deze markten te bevorderen.

ConsuWijzer geeft u in eerste instantie praktisch advies over uw rechten en hoe u zelf uw recht kunt halen. ConsuWijzer en de toezichthouders lossen uw probleem met een bedrijf dus niet persoonlijk voor u op. In Nederland zijn er namelijk speciale instanties die u daarbij helpen. ConsuWijzer wijst u de weg en geeft u daar advies over. Uw melding bij ConsuWijzer is wel heel belangrijk voor de toezichthouders. Zij gebruiken uw meldingen namelijk om een beter beeld te krijgen op waar het misgaat in de markt en hebben wettelijke middelen om in te grijpen.

Eén of meerdere meldingen kunnen er voor zorgen dat een toezichthouder:
- een bepaalde sector extra gaat controleren
- een onderzoek start naar een bedrijf
- op basis van een onderzoek besluit om een boete op te leggen aan een bedrijf
- een bedrijf dwingt om met een structurele oplossing te komen voor problemen die consumenten ervaren
- via ConsuWijzer extra voorlichting geeft over een bepaald onderwerp

De toezichthouders ontvangen via ConsuWijzer jaarlijks tienduizenden meldingen. Helaas kunnen toezichthouders tijdens een onderzoek vaak niet bekend maken om welk bedrijf het gaat en wat er onderzocht wordt. Dat kan het onderzoek belemmeren. Het bedrijf zou met die informatie immers haar voordeel kunnen doen. Maar de uitkomst van een onderzoek kan natuurlijk ook zijn dat een bedrijf de wet níet overtreedt. Meestal moet er dus eerst een uitspraak zijn voordat een toezichthouder de bedrijfsnaam en overtreding bekend kan maken. Uitspraken die openbaar zijn communiceert ConsuWijzer onder andere via www.consuwijzer.nl en in kranten.

Meer weten over wat er gebeurt met uw klacht bij ConsuWijzer en welke acties de toezichthouders hebben ondernomen naar aanleiding van klachten bij ConsuWijzer? Kijk op www.consuwijzer.nl

Mocht u naar aanleiding van deze e-mail nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met ConsuWijzer, bij voorkeur per telefoon. Het telefoonnummer is 088-0707070. Vermeld daarbij uw contactnummer 3076450.

Op www.consuwijzer.nl vindt u naast informatie over uw rechten als consument ook handige infobladen en voorbeeldbrieven.

Met vriendelijke groet,