Los bericht bekijken
  #18  
Oud 19 augustus 2009, 02:25
Captain's schermafbeelding
Captain Captain is offline
Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2008
Locatie: Born, @Home
Ziggo Internet: Connect ZZP internet 130/30, Cisco EPC3928AD, Fritzbox 7490
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Hier hetzelfde verschijnsel om dezelfde tijd. Sinds 16/8/2009 in mijn log te vinden.

Ik denk niet dat het modem reboot, want de normale reboot meldingen staan niet in het log, alleen de verbinding verbreekt even en bouwt weer opnieuw op en de telefoon gaat offline.
Overigens de reboots waarmee ik mijn vraag begon betreffen wel degelijk echte herstarts waarbij alle lampjes van het modem uitgaan en weer één voor één weer aan gaan. Dit zie ik ook in de MTA events log.

Echter daarbij heb ik ook nog regelmatig nachtelijke onderbrekingen bijv. om 3:20 uur van het telefoonsignaal (mijn telefonie loopt overigens via Fritzbox een 7270, ik gebruik de telefonie van Ziggo niet), want dat zie ik in de Fritzbox log terug. Dat gebeurt ook vaak als het modem gewoon online blijft, dus dat lijkt ook op bovenstaande.

Aan alle reacties denk ik te kunnen concluderen, dat de storingen best wel eens veroorzaakt kunnen worden door invloeden in het Ziggo netwerk, en dus niet in de aansluiting thuis. Dus dan laat ik het voorlopig maar even rusten, en wacht maar even af totdat Ziggo de roll out van Docsis 3.0 op orde heeft.
Iedereen bedankt voor de informatie.

@kuppj00, misschien kun je je alarmsysteem anders instellen, zodat deze na telefoononderbreking wat langer wacht met alarm slaan, of dat ie dat dat helemaal niet rapporteert (niet meest ideaal maar in elk geval tijdelijk dan)?