Los bericht bekijken
  #399  
Oud 18 augustus 2009, 22:52
Riemens's schermafbeelding
Riemens Riemens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2009
Locatie: Maarn/Casema
DTV: Humax IRHD-5000C
Berichten: 1
Standaard Slechte HD kwaliteit publieke zenders

Het is natuurlijk verheugend dat de publieke zenders sinds 4 juli in HD te ontvangen zijn, echter de ontvangstkwaliteit is bijzonder slecht (veel artifacten. Deze vraag heb ik ook aan Ziggo voorgelegd:

Ingezonden Klacht aan Ziggo: De publieke omroepen zenden sinds 4 juli uit in HD, echter de kwaliteit is niet goed (brokkelige weergave). Dit vind ik merkwaardig want andere uitzendingen in HD zoals Eurosport HD, Discovery HD, National Geographic Channel HD en History HD zijn zondermeer goed. Wat is de oplossing voor het bekijken van zenders van de publieke omroepen in HD?

De aanbevelingen van Ziggo uitgevoerd echter dat leverde niets op. De openingszin lijkt toch zeker aan te geven dat het een probleem bij Ziggo is.
Suggesties zijn uiteraard bijzonder welkom!

Reaktie van Ziggo:

Nederland 1, 2 en 3 HD worden over een nieuwe frequentie uitgezonden die voorheen niet werd gebruikt. Dit is de reden waarom er op dit moment veel problemen zijn met het ontvangst van deze zenders terwijl de andere HD zenders wel gewoon werken.

Ik hieronder een paar stappen voor u samengesteld waarmee het probleem opgelost kan worden.

1. Update alseerst de software van de decoder. Deze optie kunt u ik het installatie menu van uw decoder vinden. Het wachtwoord hiervoor is 0000.
Dit proces kan tot 20 minuten duren. het beeld zal ook een paar keer uitvallen tijdens dit proces.

2. Herstel de fabrieksinstelling van de decoder na de software update. Ook deze optie kunt u in het installatiemenu vinden. Ook het wachtwoord van deze optie is 0000.

Hierna kunt u controleren of u Nederland 1, 2 en 3 in HD kunt ontvangen.

Mocht dit niet het geval zijn sluit uw decoder dan met een zo kort mogelijke (het liefst een nieuwe kabel die niet langer dan 3 meter is) coaxkabel aan op de hoofdaansluiting van Ziggo. Op deze manier kunnen we namelijk achterhalen of het probleem zich binnenshuis of buitenshuis bevind.

Heeft u nog vragen? Onze Klantenservice staat voor u klaar op 0900-1884 (€ 0,10 per minuut). U bereikt ons op werkdagen van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 22.00 uur. Natuurlijk kunt u altijd terecht op www.ziggo.nl voor het laatste nieuws, het weer, entertainment en meer. Bent u al bekend met Thuishelp? Hiermee kunt u via de computer onder andere gemakkelijk en gratis chatten met onze Klantenservice. Klik hier voor meer informatie.